Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Under-17 a BC Athletic Constanța, din nou pe podiumul național. A doua medalie la această categorie de vârstă (GALERIE FOTO)

ro

31 May, 2022 00:00 2063 Marime text

 
  • În primul meci, semifinala, BC Athletic (antrenori, Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt) a întâlnit Steaua București (clubul organizator), care s-a impus cu 82-69.
  • În finala mică, BC Athletic a învins CN „Aurel Vlaicu“ București, scor 78-72, astfel că echipa de la țărmul mării s-a clasat pe locul trei la nivel național.
  • În sezonul recent încheiat, această generație a obținut prima medalie pentru BC Athletic la nivel juvenil, bronz la Campionatul Național de Baschet 3x3.
 
Formația Under-17 a BC Athletic Constanța a cucerit a doua medalie, tot bronz, într-un Campionat Național, cu ocazia participării la Turneul Final de la București.
 
A fost prima participare a formației de pe litoral în Campionatul Național U-17, iar misiunea „Gladiatorilor din Tomis“ nu a fost deloc ușoară, la un turneu Final Four la care au mai participat clubul organizator, Steaua București, dar și Leii București și CN Aurel Vlaicu București.
 
Înfrângere în semifinală
 
În primul meci, semifinala, BC Athletic (antrenori, Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt) a întâlnit Steaua București, echipă care s-a impus cu 82-69 (38-33 la pauză). În urma acestui rezultat, echipa de pe litoral a disputat finala mică, împotriva CN Aurel Vlaicu București, care a cedat în cealaltă semifinală, cu Leii București. Finala mică s-a încheiat cu victoria BC Athletic, scor 78-72 (39-24), astfel că echipa de la țărmul mării s-a clasat pe locul trei la nivel național.

La turneul final, MVP a fost desemnat Andrei Călințaru, care a fost și cel mai bun marcator al întrecerii. Distincții și pentru Mihai Călințaru (fratele geamăn al lui Andrei) - pasatorul turneului și component al echipei ideale.  
 
„Un joc de echipă exemplar“
 
„BC Athletic Constanța U17 face un joc senzațional și cucerește medalia de bronz la Turneul Final al Campionatului Național Masculin U17. În al doilea meci al Turneului Final Four de la București, băieții antrenați de Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt s-au impus cu CN Aurel Vlaicu București și aduc a doua medalie pentru Constanța la această categorie de vârstă după cea cucerită în Campionatul Național 3x3. Cu un joc de echipă exemplar, băieții au intrat motivați în meci și nu și-au permis foarte multe greșeli. Adversarii au redus din diferența de la pauză și cu foarte puțin timp înainte de final au egalat și au trecut la conducere, moment în care banca Gladiatorilor din Tomis a cerut time out. A fost momentul în care băieții au întors decisiv meciul în favoarea lor, prin coșurile marcate de Cezar Unitu și Andrei Călințaru. BC Athletic Constanța a avut patru guri de foc pe atac, susținuți în apărare de Luca Preda, Andrei Constantin și Robert Cosmeanu, astfel că Cezar Unitu, Andrei și Mihai Călințaru, Mario Ignat încheie meciul în double digits, lor alăturându-se și Vlad Ichim cu puncte importante. Mulțumim tuturor pentru atmosfera de la sală, mulțumim pentru toate mesajele de încurajare de acasă și de departe!“, este mesajul BC Athletic.
 
Lotul cu care BC Athletic Constanța a participat la acest turneu final a fost format din: George Marinescu, Cezar Unitu, Vlad Ichim, Luca Preda, Andrei Călințaru, Mihai Călințaru, Andrei Constantin, Rareș Moise, Robert Cosmeanu, Denis Pață și Mario Ignat. Din grupul Gladiatorilor din Tomis au mai făcut parte în sezon: Tudor Gorgovan, Daniel Guțan, Matei Enciu, Mihai Avram, Gavriz Alexandru, Șerban Rareș și Miloș Alexandru.
 
Primul succes, la Izvorani
 
În sezonul recent încheiat, această generație a obținut prima medalie pentru BC Athletic la nivel juvenil, bronz la Campionatul Național de Baschet 3x3, organizat la finalul lunii decembrie, la Izvorani. Echipa de pe litoral a participat apoi în premieră la un Turneu Final Național, în urma rezultatelor (șase victorii în nouă meciuri) obținute în trei turnee organizate în Campionatul Național U-17, la Constanța, București și Voluntari.  

„Constanța poate construi un viitor frumos în baschet“
 
„BC Athletic Constanța U17 încheie acest sezon pe podium, între primele trei echipe ale României. O generație care a muncit ani la rând să ajungă între cele mai bune și a reușit, cu tot sprijinul nostru de care am dispus, al părinților și al autorităților. O generație care s-a bucurat de o emulație care și pe noi ne-a surprins, atât în turneele 3x3, cât și în cele din Campionatul Național. O generație care a strâns, peste tot unde a jucat, fani în tribune, care ne-au făcut să simțim ca și cum am fi jucat acasă. O generație de băieți care au înțeles că școala poate face parte din jocul de baschet fără a sacrifica timpul uneia în detrimentul celeilalte. Băieți care au fost sprijiniți și încurajați de colegi și profesori din licee, persoane care au fost alături de Athletic de la primele generații ce participau la turnee finale, îndrumându-i atât pe băncile școlii cât și pe terenul de sport: D-na Prof. Mariana Bulac (Liceul Teoretic Traian), ne-a făcut o deosebită plăcere să vă revedem alături ei și de încă o generație de campioni. O generație crescută sub îndrumarea antrenorilor Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt, o generație care obține încă o medalie în acest an, o generație de care Constanța poate fi mândră. A fost un sezon frumos la capătul căreia am obținut o performanță muncită, un sezon în care am întâlnit echipe atât din țară, cât și din județ la fel de competitive și cu care Constanța poate construi un viitor frumos în baschet la nivel mult mai înalt. Mulțumim că ați crezut ei, a fost munca lor, bucuria lor de a obține un rezultat notabil, și sprijinul vostru, al tuturor“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
Doi jucători, frați gemeni, de la BC Athletic Constanța, au participat la pregătirea centralizată a lotului național U-17 de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)
  
Gladiatorii din Tomis, duel special cu Leii București
„Respectul față de competiție, mult mai important decât rezultatul de pe tabelă“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii