Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliști de pe litoral, la loturile naționale. „Baftă, copii! Hai, România!“ (GALERIE FOTO)

ro

02 Mar, 2022 00:00 2068 Marime text
 

 
  • Între 4 și 9 martie, Naționala de tineret va participa la un turneu în Egipt, fiind convocați și trei jucători de la HCDS.
 
HC Dobrogea Sud Constanța are mai mulți jucători convocați la loturile naționale ale României, la mai multe categorii de vârstă, după cum la un turneu a participat sub tricolor și un tânăr handbalist de la CS Medgidia.
 
La Izvorani s-au reunit jucători născuți în anii 2006 și 2007, sub coordonarea antrenorului Enis Murtaza, de la HCDS. Au fost convocați și doi tineri sportivi ai grupării constănțene, Darius Simion (extremă dreapta) și Eden Murtaza (extremă stânga). „Acțiunea de la Izvorani coordonată de antrenorul grupelor noastre de Juniori 1 și Juniori 4 are ca scop descoperirea celor mai buni tineri handbaliști pentru rămânerea în nucleul celei mai mici echipe naționale care poate intra în competiții. Jucătorii convocați sunt născuți în anii 2006 și 2007. Mult succes, Enis! Baftă, copii! Hai, România!“, este mesajul HCDS.
 
La lotul național de seniori, a fost convocat portarul HC Dobrogea Sud, Daniel Vasile, tricolorii având în program în perioada 11 - 20 martie un stagiu de pregătire și meciuri de calificare la Campionatul European din 2023. La ultimele acțiuni ale seniorilor, între convocați s-a numărat și Ionuț Nistor (extremă dreapta), căpitanul HCDS, care acum absentează, fiind în recuperare după o intervenție chirurgicală.
 
Alți trei jucători ai echipei de pe litoral, Gabriel Preda, Ionuț Stănescu și Andrei Bruj, au fost convocați la lotul național de tineret, pentru pregătire la Izvorani (28 februarie - 4 martie) și un turneu în Egipt (4 - 9 martie). Totodată, Daniel Paraschiv, Teodor Ștefan (de la HCDS) și Alexandru Horneț (de la CS Medgidia) au participat cu lotul național al juniorilor născuți în anii 2004 și 2005 la o etapă de pregătire la Izvorani și la Jocurile Mediteraneene, de la Ankara (Turcia), turneu la care România a ocupat locul cinci.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Handbal, Gabriel Florea)
 
Citește și:
 
Portar la HC Dobrogea Sud Constanţa
Gabriel Preda a împlinit 20 de ani. „Avem una dintre cele mai tinere echipe din campionat“

 
Handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale. Şi la seniori, şi la juniori
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii