Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, nemulţumit. „Inexplicabil!” Cu Gaz Metan Mediaş, FC Viitorul n-a arătat spiritul pe care l-a avut contra lui Dinamo (galerie foto)

ro

07 Dec, 2018 00:00 1676 Marime text
FC Viitorul a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul din etapa a 18-a a Ligii 1, în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, iar desfăşurarea meciului în ultimele 20 de minute şi evoluţia scorului l-au nemulţumit pe Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănţene.
Condusă cu 1-0, echipa oaspete a egalat la scurt timp, în prima repriză, iar în minutul 38 Gaz Metan a rămas în zece jucători. În partea secundă, FC Viitorul a preluat conducerea în minutul 74, dar nu a ştiut să gestioneze această situaţie (2-1 şi om în plus), iar formaţia din Mediaş a scor un egal, după ce a punctat pentru 2-2 în minutul 89!

„Am rămas corigenţi”

„Felicit echipa gazdă, care a făcut un meci foarte bun. Chiar dacă a avut un om în minus, ca spirit, luptă şi dorinţă a fost sus. În a doua repriză, după ce au luat gol, au venit peste noi, au avut ocazii. Noi, din păcate, am rămas corigenţi în ultimele minute la capitolul atitudine, determinare şi la a gestiona o situaţie favorabilă de către o echipă care vrea să devină mare, de a controla meciul, ritmul şi intensitatea. Să duci jocul unde vrei tu, să ai grijă să nu faci faulturi multe, ştiind că adversarul e puternic la fazele fixe. Le-am zis la pauză că cei de la Gaz Metan vor juca mult mai direct, pe mingi lungi, pe care trebuie să le câştigăm şi să nu facem faulturi. Din păcate, după gol… Aţi văzut cum eram pe margine, tot încercam să-i aşez. M-au decepţionat mijlocaşii, neatenţi. Dar asta e. Până la urmă, e un punct. Am zis că era important să nu pierdem. Era însă foarte important să luăm trei puncte, ca să ne luptăm acolo în faţă. Dar asta nu schimbă cu nimic situaţia noastră. Mai avem două meciuri foarte grele în continuare. Vom vedea dacă avem un potenţial mare sau dacă vom fi o echipă bună, dar nu de nivel foarte mare“, a spus Gică Hagi.

N-au aplicat principiile

„Regele“ a arătat că toţi jucătorii săi, ca echipă, colectiv, n-au făcut ce trebuia la Mediaş. „N-am aplicat principiile noastre. Ofensiv, n-am ştiut să-i desfacem cum trebuia. N-am avut răbdare şi n-am atacat cum trebuie şi unde trebuie. Artean pierdea mingea şi se dădea înapoi, când Gaz Metan era cu un om în minus. I-am spus din prima zi când a venit la Viitorul. Când pierzi mingea, la noi trebuie să te duci în faţă, să faci presiune. El se retrăgea, îi lăsa să vină, să se întoarcă… Apărarea avansată… Le zici de 100 de ori şi nu înţeleg. Mergem înainte însă. Trebuie să analizez bine şi vedem ce vom face. Artean a vrut, cât a putut“, a menţionat „Regele“.

Au jucat fără mijloc

Gică Hagi a menţionat că linia de mijloc a Viitorului nu a avut o evoluţie bună cu Gaz Metan şi că e posibil ca euforia victoriei cu Dinamo (4-1 pentru Viitorul) să le fi dăunat acum elevilor săi. „Am o echipă foarte tânără. Dar am băgat şi jucători cu experienţă, care trebuiau să gestioneze bine meciul. Totul e la mijlocul terenului, pe care noi l-am pierdut. Ce a fost în capul lor la ultimele faze nu ştiu. Sunt prea tineri probabil. Trebuie să îndur. Asta înseamnă experienţa. Trebuie să înveţe din greşeli. Astăzi (n.r. miercuri), am jucat fără mijloc. La cea mai mică presiune, au pierdut mingea. Au fost mai iuţi ca noi. Şi-au dorit mai mult. N-am arătat spiritul pe care l-am avut cu Dinamo. De ce? Când baţi cu 4-1 pe Dinamo, ştii cum dansezi? Până-i echilibrezi… Am încercat, am făcut şedinţe, dar asta e. E echipa mea, sunt supărat pe ei, dar mâine (n.r. joi), vreau nu vreau, o să-mi treacă. Ne aşteaptă două meciuri foarte importante (n.r. cu FCSB şi CFR Cluj), care ne vor arăta dacă suntem pregătiţi să ne luptăm cu ei. Dacă nu, ne vom lupta, şi din când în când vom face un meci foarte bun, dar şi unele mai nereuşite, în care nu reuşim să marcăm, deşi avem 7.000 de ocazii şi 70% posesie. Pentru jucătorii noştri, poate locul trei e o surpriză sau sunt mulţumiţi cu el. Poate pentru unii dintre ei e prea mult. Pentru mine nu e. De aceea sunt supărat pe ei. Trebuie să ai o mentalitate de învingător. Ei n-au arătat-o astăzi (n.r. la meciul cu Gaz Metan)“, a subliniat Hagi.

„Trebuia să fim mult mai responsabili“

Managerul tehnic al FC viitorul admite că tinereţea echipei sale poate fi o scuză, însă el nu vrea să creeze un alibi. „60 de minute nu tot ei au fost? Dar trebuie să menţii acest ritm. Brad (n.r. olandezul Bradley de Nooijer) a făcut o greşeală incredibilă. Trebuia să iasă în faţa omului şi să sară, dar el stă. 1,85! N-a făcut-o. N-aveam voie să luăm gol. Trebuia să fim mult mai responsabili. Oricum, la Mediaş luam câte trei - patru înainte. Însă anul trecut am câştigat, iar acum am dat două goluri. În continuare, trebuie să mergem la luptă, şi cu FCSB, şi cu CFR, altfel vom lua multe. Dar eu am încredere că o vom face“, a punctat Hagi.
 
După golul doi, au lăsat pedala
 
Acesta speră ca ceea ce s-a întâmplat la Mediaş să fi fost doar un moment mai neinspirat al Viitorului, iar echipa să aibă altă faţă în partidele următoare. „Cea mai mare greşeală a noastră, ca echipă şi club, e să credem în momentul de faţă că suntem mari. Să mergem pe sus, aşa! Nu! Picioarele pe pământ, modeşti, să ne vedem de ale noastre şi să muncim, precum Gazul. Nu se poate cum s-au comportat în ultimele 20 de minute. Inexplicabi! Chiar dacă era o deplasare foarte grea (Gazul i-a bătut aproape pe toţi, mai puţin FCSB), voiam să câştigăm. Au echipă omogenă, puternică. Noi ne-am ridicat la înălţime în prima repriză, ca personalitate. Am avut calitate revenind rapid de la 0-1, dar după golul doi am lăsat pedala. Nu am mai fost 100%. Ca apa minerală, după ce scoţi dopul sticlei. Nu mai e minerală, e pe jumătate. Am fost destul de supărat în vestiar“, a spus Hagi.

„Gigi mi-a declarat război”

În etapa viitoare, FC Viitorul (locul trei, cu 33 de puncte) întâlneşte în deplasare FCSB (locul doi, cu 34 de puncte), într-un meci al marilor orgolii. „Gigi (n.r. Gigi Becali, finanţatorul FCSB) mi-a declarat război, dar pentru mine e fotbal. Sunt cuvinte dure, eu nu ştiu ce înseamnă, întrebaţi-l pe el. Eu ştiu că mergem să ne duelăm care-i mai bun. Acela să câştige, vom vedea. Ei sunt Steaua sau FCSB, mari, puternici, au bani, ne cumpără. M-au îmbogăţit pe mine, auzi! Dacă nu erau ei, erau alţii, nu e cum zic ziarele că ei m-au îmbogăţit. Au cumpărat jucători valoroşi, care sunt titulari, dau goluri, au cotă şi le merge bine, dar, tot aşa, se denigrează o imagine. Şi eu când voi avea bani, voi cumpăra. Şi eu l-am cumpărat pe Ianis cu două milioane. Dar nu a scris niciunul. Şi am văzut că acum Ianis este cotat la un milion şi ceva. Interese! L-am luat cu două milioane, e cel mai bun în play-off în sezonul trecut, acum are cele mai multe goluri şi nu i-a crescut cota deloc? S-a dus în jos? Cum adică, nu vă înţeleg. Nu mai înţeleg în ce lume sunt. Văd ce e în lumea fotbalului şi-mi pun întrebări multe, unde am ajuns“, a mai arătat Gică Hagi. 
Fotografiile au fost preluate de pe site-ul oficial al FC Viitorul

Citeşte şi:

FC Viitorul a fost egalată în minutul 89 de Gaz Metan Mediaș, care juca în zece oameni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii