Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de meci pe muchi de cuțit CSU Neptun a învins-o neașteptat de greu pe Știința Bacău

ro

08 Apr, 2013 00:00 1118 Marime text
Liderul Diviziei A de handbal feminin, CSU Neptun, a câștigat partida de ieri, de pe teren propriu, cu Știința Bacău, dar a făcut-o surprinzător de greu, scorul fiind 31-29 (17-13). Distanțarea în ierarhie față de principala urmăritoare la promovarea în Liga Națională, Unirea Slobozia, le-a luat din concentrare constănțecelor, care au avut mari bătăi de cap cu o formație oaspete decisă să-și vândă scump pielea. Astfel că Știința Bacău a condus (4-3 în minutul 9) și a ținut meciul strâns (7-7 în minutul 16). Până la urmă, CSU Neptun a intrat cu avantaj la pauză (17-13), însă lucrurile nu au intrat pe făgașul normal în repriza a doua. Profitând de jocul slab în apărare al gazdelor și de numeroasele lor erori tehnice și ratări, băcăuancele nu numai că nu le-au pierdut urma adversarelor, ba, mai mult, au recuperat spectaculos și chiar au preluat conducerea (24-23 în minutul 45).

În acest moment, și-a intrat în rol ucraineanca Alla Sheiko, sportivă care a făcut diferența pe finalul meciului pentru Neptun. Practic, Alla a luat jocul pe cont propriu și a înscris cinci din ultimele șapte goluri ale gazdelor. Știința a cedat greu de tot, cu zece secunde înainte de final având șansa egalării. Defensiva Neptunului a blocat însă aruncarea, iar Alla Sheiko a închis tabela la 31-29 în ultima secundă. Pentru echipa gazdă au marcat Alla Sheiko - 11 goluri, Nicoleta Rusu - 7, Paula Toma - 5, Ana-Maria Dragut - 4, Daniela Arfir - 2, Andreea Mărgineanu - 1, Andreea Vasiliu - 1.
În urma succesului de ieri, constănțencele își păstrează avansul de cinci puncte (41-36) în fața echipei de pe locul doi, Unirea Slobozia, pe poziția a treia aflându-se Școala 181 București, cu 35 de puncte. CSU Neptun susține următorul meci de campionat sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 10.00, când întâlnește în deplasare ultima clasată, Universitatea Târgoviște.

Foto: Paul Alexe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii