Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul Cristian Tranulea va participa la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate. „Am zis că sunt «back in business», așa o să fie!“ (GALERIE FOTO)

ro

16 Dec, 2022 00:00 3202 Marime text

 
  • Anul acesta, după o lungă absență, Cristian Tranulea s-a întors definitiv în bazin.
  • Tot în 2022, sportivul și-a trecut numele pe lista de absolvenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ din Constanța.
  • Bazinul de înot de la Cernavodă a fost inaugurat în vara acestui an, iar copiii deprind acolo tainele înotului, ajutați și de Cristian Tranulea.
 
O nouă provocare în carieră pentru sportivul constănțean Cristian Tranulea (înotător, triatlonist), cel care ține însă și cursuri de înot. În vârstă de 22 de ani, campionul a anunțat că va participa la ediția 2023 a Campionatului Mondial de înot în ape înghețate, întrecere care va fi găzduită de Samoens (Franța).    
 
„Dap! Am zis că sunt «back in business», așa o să fie! Sunt unul dintre cei 21 de români care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate de la Samoens! Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această reușită, in special lui Paul Georgescu, un mare ajutor și un adevărat sprijin în pregătirea pentru această competiție! Să nu uitam de domnul Tavi Tileagă, care m-a format ca sportiv de performanță! Mulțumesc pentru tot, domn' profesor! Vă îmbrățișez!“, a precizat Cristian Tranulea. 
 
„Pe drumul sportului de înaltă performanță“
 
Acesta anunțase anterior care îi sunt planurile pe 2023. „Pe final de 2022, vă anunț că mă întorc oficial în competiții! După o lungă absență, anul acesta m-a întors definitiv în bazin! Am reușit să-mi trec numele pe lista de absolvenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport (pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijin), am revenit la antrenament în bazin după o lungă perioadă, iar acum, împreună cu sportivii mei de la Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, pornim pe drumul sportului de înaltă performanță! Îmi doresc enorm să fie un 2023 plin de realizări, atât pentru mine, cât și pentru elevii mei!“, a fost mesajul lui Cristian.
 
Prima ediție a Cupei „Axiopolis“ la înot
 
Bazinul de înot de la Cernavodă a fost inaugurat în vara acestui an, iar copiii deprind acolo tainele înotului. A avut loc chiar și o întrecere, prima ediție a Cupei „Axiopolis“, la care peste 150 de copii și juniori legitimați la CS Axiopolis s-au întrecut în mai multe probe la nouă categorii de vârstă, sub supravegherea antrenorilor și instructorilor Cristian Tranulea, Dragoș Dincu, Andrei Petrescu și Cătălin Ivănescu. „Organizatorii au pregătit diplome, medalii, tricouri și alte surprize pentru participanți. Concursul a avut ca scop dezvoltarea competitivității la participanți, și introducerea în elementele unui concurs (reguli, proceduri etc.)“, s-a arătat pe pagina de Facebook a clubului.
 
Matei Silivestru, invitat
 
La bazinul de la Cernavodă a fost prezent, ca invitat, și un sportiv de performanță de la Palatul Copiilor Constanța, Matei Silivestru (13 ani), cel care a devenit recent campion național la cadeți, cucerind la întrecerea de la Miercurea Ciuc cinci medalii (una de aur, trei de argint și una de bronz).  
 
„L-am avut invitat în bazin pe Matei Silivestru (pregătit de antrenorul emerit Octavian Tileagă), un adevărat exemplu de perseverență și ambiție pentru rechinașii la început de drum pregătiți de antrenorul nostru, Cristian Tranulea. La vârsta lui, Matei încearcă să împace școala și natația, și reușește aceasta, într-un mod strălucit. Doua antrenamente în fiecare zi, aproximativ 5 ore petrecute în bazin în fiecare zi. Aceasta este rețeta succesului, rețetă care îl aruncă pe Matei în fruntea clasamentului național în probele la care concurează. Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă îi urează mult succes în pregătire, un parcurs cât mai bun și fără accidentări! Dorim să ajungî și copiii pregătiți în Bazinul Axiopolis să concureze alături de tine in anii următori! Succes!“, a subliniat momentul CS Axiopolis.
 
Campionii antrenează campioni
 
Pe plan competițional, în acest an, printre altele, Cristian Tranulea a câștigat proba de ștafetă masculină, alături de Cristi Ciotic și Cristi Bornaz, în secțiunea de half din cadrul triatlonului H3ro Mamaia, dar a devenit și campion național universitar la ștafetă 4x50m liber masculin.  
 
„Campionii antrenează Campioni la Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă! Tranulea Cristian, antrenor secția Înot, este proaspătul locul 1 în concursul Triatlon H3ro (ediția a 14-a), la proba de Ștafetă Masculina în proba de Half, în care concurat alături de Cristi Ciotic și Cristi Bornaz. Acesta este cel mai mare triatlon din Europa de Est și Balcani. Participarea a fost numeroasă și au avut ca participanți sportivi din zece țări. Felicitări și mult succes in continuare, atât ca sportiv, cât și ca antrenor!“, s-a menționat pe pagina de Facebook a CS Axiopolis.
 
Dream Team pe culoarul șase
 
„Dream Team pentru Universitatea Ovidius Constanța! Medalie de aur și titlul de campioni naționali universitari în ștafeta de 4x50m liber masculin! Culoarul 6 în ordinea plecării: Alex Stoica, Tulea Sebastian Nicolae, Mișu Popescu, Cristian Tranulea. Evoluții extrem de bune si pentru fetele noastre, la înălțime ca de fiecare dată! Mulțumim tuturor pentru susținere, în special domnului professor Andrei Petrescu si Universității Ovidius pentru tot sprijinul!“, a punctat Cristian Tranulea.
 
„Ați dat curs vieții mele!“
 
Un alt moment important din acest an pentru tânărul sportiv a fost absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ din Constanța. „Nothing can stop me, I'm all the way up! Mândru că am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport! Vreau să le mulțumesc în primul rând celor cinci oameni care m-au făcut să mă îndrăgostesc de sport: Violeta Georgescu, Tavi Tileagă, Filip Grigorescu, Răzvan Florea și Elena Colibășanu, oameni fără de care astăzi nu bifam această reușită! Mă înclin în fața dumneavoastră pentru imensa contribuție în educația mea, dar și pentru faptul că, împreună, ați dat curs vieții mele! Momentan, rămân în bazin în calitate de antrenor la Element Aqua Studio, dar pe viitor nu exclud posibilitatea îndrumării noilor generații și în alte structuri sportive. Mulțumiri speciale domnilor profesori Andrei Petrescu și Alin Larion (sper că mai rezistați cu nervii încă 2 ani cel puțin), părinților Tibi Tranulea și Mihaela Tranulea și domnișoarei Ioana-Emilia Colibășanu pentru tot sprijinul și pentru că în fiecare zi mă motivează să fiu cea mai bună versiune a mea! Nu voiam să vă spun asta aici, dar... fie! În viitorul nu foarte depărtat o să ne revedem cu bine la linia de start!“, a precizat Cristian Tranulea, în luna iulie a acestui an.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Tranulea, Tavi Tileagă, Primăria Constanța)
 
Citește și:
 
Interviu cu triatlonistul campion Cristian Tranulea
„Când concurez, nu contează că sunt la «Cupa Moș Crăciun» sau la Europene“


Constanța. Înot în lac și un coniac
Triatlonistul Cristian Tranulea, aventuri pe Siutghiol. Urarea surpriză de la final! (galerie foto + video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii