Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța Maria Bourceanu. Elev militar, dar pasionată și de dansul sportiv. „I-am dat sufletul meu“

ro

05 Jan, 2022 00:00 4463 Marime text

 
  • Maria Bourceanu mărturisește că a avut mereu o atracție față de armată, o vocație plină de mândrie și demnă de respectat.
  • În ce privește dansul sportiv, tânăra din Galați i-a dat acestuia totul, i-a oferit sufletul ei, iar satisfacțiile au fost pe măsură.
  • Maria nu este însă singura care, la Constanța, în momentul de față, împletește armonios sportul cu cariera militară.
 
Și pentru Maria Bourceanu cariera militară face casă bună cu sportul. Elev militar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța, tânăra originară din Galați se dedică de mică dansului sportiv, pasiune care a urcat-o și ea pe podiumul de premiere.
 
Pe pagina de Facebook a instituției militare de învățământ, Maria Bourceanu se prezintă, și ca elev militar, și ca sportiv. „Sunt Maria Bourceanu, sunt din Galați și doresc să vă împărtășesc gândurile mele legate de cariera aleasă, semnificația sărbătorilor de iarnă, dar și de pasiunile dinainte de viața de militar. Mereu am avut o atracție față de armată, este o vocație plină de mândrie și demnă de respectat. Am ales să urmez studiile unui liceu militar deoarece am vrut să fac parte din această lume, să cresc înconjurată de oameni deosebiți și minunați, să fiu modelată de disciplină și respect. Fiecare zi îmi arată că am luat decizia bună. Îmi plac seriozitatea, munca și dedicația, aspecte întâlnite zilnic în viața de militar. Învăț mereu lucruri noi și folositoare“, a menționat gălățeanca.
 
Totul, în pași de dans
 
În ce privește dansul sportiv, Maria i-a dat acestuia totul, i-a oferit sufletul ei, iar satisfacțiile au fost pe măsură. „Pasiunea mea este dansul sportiv și îl practic de când mă știu. N-am crescut înconjurată de dans, am crescut datorită lui. Fiecare regulă, fiecare pas executat perfect pe timpul potrivit al melodiei mi-a arătat ce este disciplina, dar și cum să trăiesc acea mișcare, ca și cum ar fi ultima. Nu înseamnă talent, înseamnă muncă și pasiune. Am învățat să simt fiecare bătaie a muzicii ca pe o eternitate și să o folosesc, să exprim povestea pe care o conturez cu ajutorul melodiei. Am plâns, am râs, am sărbatorit, am iubit... totul - în pași de dans. Dansul mi-a cerut energie, efort și sacrificii, iar eu i-am dat sufletul meu, pentru că știam că îmi va da mult mai mult înapoi. Nu m-am simțit niciodată obligată să dansez, deoarece această pasiune m-a ales. Am făcut totul pentru performanță, fiindcă asta faci, când ceva te face să te simți atât de «vie», precum m-a făcut dansul sportiv pe mine să mă simt“, a arătat tânăra, potrivit sursei citate.
 
Mai mult decât un cadou scump sub brad
 
Pentru Maria sărbătorile de iarnă au o semnificație deosebită, având în vedere că petrece mult timp departe de sânul familiei. „Fiind elev militar, sunt departe de casă mare parte din an, astfel că sărbătorile de iarnă au devenit și mai importante, fiind perioada din an în care stau acasă, înconjurată de familie, cu o atmosfera plină de bucurie și împlinire. Datorită liceului am înțeles ca aceste sărbători sunt mai mult decât un cadou scump sub brad, înseamnă iubire, familie, liniște și bucuria de a fi înconjurat de cei dragi. Sărbători fericite și La mulți ani, tuturor!“, a mai spus gălățeanca.
 
Se pregătesc să devină maiștri militari de marina
 
Maria Bourceanu nu este însă singura care, la Constanța, în momentul de față, împletește armonios sportul cu cariera militară. Handbalistă la CSU Neptun Constanța, Bianca Căldare a demarat pregătirea și studiul pentru a deveni maistru militar de marină, fiind elev la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Aceeași calitate o are, la aceeași instituție, și Ştefan Ilașcu, luptător la Tai Chi Do Ryu Constanța, multiplu campion național, campion european și mondial la kickboxing.
 
Sportivii de pe Fregata „Mărășești“
 
Un alt campion, dar la haltere, Alexandru Paliciuc, de la CS Farul Constanța, este membru al echipajului Fregatei „Mărăşeşti”, pe care activează ca mecanic. Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, dar şi al SSC Farul, s-a dedicat domeniului militar după încheierea carierei de fotbalist profesionist, acum fiind în cadrul Batalionului 168 Sprijin Logistic Constanța, cu gradul de caporal. Vlad încă joacă, la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști, și mulți dintre componenții formației sunt militari. De asemenea, frații Evdochim din Năvodari (Bogdan și Răzvan), fotbaliști, dar și militari, activează și ei pe Fregata „Mărăşeşti“, Bogdan fiind operator staţie hidrolocaţie, iar Răzvan motorist.        
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța și Maria Bourceanu)

 
Citește și:
 
Ştefan Ilaşcu, elev la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale
Campion în ring, dar urmează şi o carieră sub arme

 
Constanța
Handbalista Bianca Căldare, elev la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii