Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Senatorul PNL Septimiu Bourceanu - „Expertiza Spitalului Județean Constanța arată că există un risc seismic!”

ro

13 May, 2021 14:13 1963 Marime text
Septimiu Bourceanu: „Ne dorim ca spitalul județean să fie un spital sigur, cu medicamente, cu personal pregătit, cu diagnostice bine puse, cu probleme rezolvate”.

Senatorul PNL, despre clădirea spitalului județean și interpelarea către Ministerul Sănătății: „Am făcut o interpelare care se referea dacă ministrul de la vremea respectivă este conștient în ce situație se află Spitalul Județean Constanța. Eu vin din zona medicală, nu aveam cum să nu reacționez. Am întrebat autoritățile și am aflat că de-a lungul timpului că au existat două expertize ale clădirii iar aceasta ar trebui consolidată pentru că există un risc seismic. Expertizele au fost făcute în 2007 și 2017 (...) am solicitat să se redacteze o scrisoare prin care să invităm ministrul Sănătății la o ședință pentru a aborda acest subiect. Avem de întreținut peste 400 de spitale vechi, din anii 60-70. E timpul să ne uităm nu numai spre investiții dar și spre ce trebuie să întreținut. Trebuie o strategie de reabilitare.”

„Expertiza are aproximativ 300 de pagini. Expertiza arată că există un risc seismic. Spitalul Județean are nevoie de o clădire tampon pentru a muta secțiile”, spune senatorul PNL.

„Pentru o clădire nouă în care ar putea fi mutat spitalul județean avem un teren cu PUZ pentru o unitate sanitară”, transmite Septimiu Bourceanu.

„Constanța este mult în urmă cu infrastructura sanitară. S-au făcut primii pași”, mai spune Bourceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii