Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Handbalista Bianca Căldare, elev la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” (galerie foto)

ro

15 Oct, 2021 00:00 6850 Marime text
 

 
  • Handbalistă la CSU Neptun Constanța, Bianca Căldare a demarat pregătirea și studiul pentru a deveni maistru militar de marină.  
  • Sportiva a început handbalul la vârsta de 11 ani, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, primul ei antrenor fiind Ion Pușcașu.
  • În 2017, Bianca a realizat performanța de a cuceri medalia de aur în Campionatul Naţional Universitar cu echipa Universităţii „Ovidius“ din Constanța.
 
Atrasă de domeniul militar la fel de mult ca de cel sportiv, Bianca Căldare, handbalistă de performanță, a demarat pregătirea și studiul pentru a deveni maistru militar de marină. Sportiva de 24 de ani este elev în anul I la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.
 
Handbalistă la echipa de Divizia A CSU Neptun Constanța, la care e legitimată în continuare, Bianca s-a integrat deja activităților pe care le are în primul an de studiu la instituția militară. Oricum, domeniul militar nu e o necunoscută pentru sportivă, ea activând înainte în Poliția Militară. Bianca este primul membru al familiei sale care se dedică acestui domeniu. „Eu sunt o fire mai activă, iar sportul se îmbină cu armata. Consider că mi se potrivesc ambele domenii. Mi-am dorit de mult să activez și în armată“, a declarat handbalista. În handbal, Bianca Căldare joacă inter stânga și are calități fizice deosebite, având înălțimea de 1,81 m.
 
Campioană națională universitară
 
Sportiva a început handbalul la vârsta de 11 ani, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, primul ei antrenor fiind Ion Pușcașu. Urcând treaptă cu treaptă în sportul pe semicerc, Bianca a ajuns până la echipa de senioare CSU Neptun Constanța, unde activează de mai mulți ani, o perioadă fiind cu dublă legitimare. De asemenea, a fost selecționată în echipa națională de handbal pe plajă a României. Totodată, în 2017 a realizat performanța de a cuceri medalia de aur în Campionatul Naţional Universitar cu echipa Universităţii „Ovidius“ din Constanța. Antrenată de Adrian Georgescu și Florin Cazan, formaţia de pe litoral a avut atunci componenţa: portari - Monica Rusu, Andra Sandu, Andra Bratu; jucătoare de câmp - Nicoleta Tudor, Mădălina Zamfirescu, Bianca Tiron, Mariana Filip, Adriana Muşat, Bianca Căldare, Bianca Birton, Oana Bică, Corina Bălănică şi Lorelai Magyari. „Toate fetele au evoluat excelent, alcătuiesc un grup foarte frumos. Sunt jucătoare deosebite, din toate punctele de vedere. Cuminţi, cu atitudine“, a declarat Adrian Georgescu.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginea 2 din colaj și cele din galeria foto au fost preluiate de pe pagina de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.   

  
Citește și:
 
Constanţa
Povestea lui Alexandru Paliciuc, halterofilul campion de pe Fregata „Mărăşeşti”. Ţinteşte tot mai sus!

 
Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)
 
Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară
 
#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța
Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii