Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, o întrecere internaţională aparte Cicliştii pedalează pe plaja de la Corbu către Jocurile Olimpice de la Rio

ro

25 Apr, 2015 00:00 2270 Marime text
Plaja sălbatică din comuna Corbu găzduieşte, astăzi, concursul internaţional de ciclism Beach Race XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip. Totodată, evenimentul internaţional de la malul Mării Negre face parte din calendarul internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la această competiţie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.
 
La eveniment şi-au anunţat participarea peste 300 de iubitori ai sportului cu pedale. La concurs vor participa şi două echipe naţionale, cea a Nigeriei şi cea a Republicii Moldova, dar şi una dintre cele mai populare si valoroase echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team. La eveniment va fi prezent şi olandezul Birkeland Bjorn, comisarul Internaţional al Uniunii Cicliştilor Internaţionali.
La ora 10.00, se va da startul pentru cursa dedicată profesioniştilor, care se luptă pentru un loc la Olimpiada de la anul (Elite, Under-23 UCI şi Juniori UCI), iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, este rândul riderilor amatori să se întreacă. Aceştia vor pedala 20 de kilometri (ora 11.30), respectiv 40 de kilometri (ora 13.00). Traseul pe care îl vor parcurge cicliştii profesionişti şi amatori are o lungime de 4,1 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză.
Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru cicliştii profesionişti, cât şi pentru cei amatori, premii în bani, echipamente sportive şi alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 31.500 de lei.

Sabin Ioan Andoniu - „Pas înainte pentru sportul românesc“

„S-a anunţat o vreme excelentă pe litoral în ziua competiţiei, aproximativ 20 de grade Celsius, şi îi invităm pe toţi cei care se află la mare, în acest weekend, să fie alături de noi, să-i susţină pe participanţi şi chiar să facă puţină mişcare pe această plajă superbă din Corbu. Cele două evenimente internaţionale, unice în Europa, pe care le-am organizat în numai o lună de zile - Maratonul Nisipului şi Beach Race XCO - reprezintă un pas înainte, atât pentru promovarea turismului românesc la nivel internaţional, cât şi pentru sportul din România. Avem o mare garanţie că se pot organiza în ţara noastră evenimente de o asemenea anvergură internaţională, iar la anul, promitem să le ridicăm la cote şi mai înalte“, a declarat Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii