Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Primăria Constanţa despre copacii căzuţi şi uitaţi pe străzile municipiului

ro

18 Oct, 2013 00:00 2240 Marime text
Pe adresa de e-mail a cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit o reclamaţie din partea unor constănţeni care locuiesc în cartierul Palas. Oamenii se plâng că au fost afectaţi de furtuna de la începutul lunii octombrie, care a făcut ravagii în Constanţa.

„Suntem un grup de locatari din cartierul Palas, de pe strada Vifor Haiducul nr. 15. De trei săptămâni, adică de la ultima furtună, avem doi pomi căzuţi în vecinătatea casei, mai exact pe acoperişul spălătorie Liceului Gheorghe Duca. Nu a venit nimeni de la Primăria să-i ia. Mai grav e că mai sunt trei plopi care stau să cadă. Ne este frică să trecem pe lângă ei, pentru că ne putem trezi cu copacul în cap”, ne-au scris, disperaţi, cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa. Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, a declarat că la dispeceratul instituţiei acestă problemă nu a fost sesizată de nimeni.

„La începutul lunii a fost o furtună mare în Constanţa. Vântul la rafală a atins şi 100 de kilometri, iar ploaia torenţială care a căzut a dislocat pământul de sub unii copaci. Am avut copaci căzuţi peste maşini şi blocuri şi am acţionat imediat în cazurile urgente. Crengile şi copacii care au căzut pe spaţiile verzi şi care nu puneau în pericol viaţa cuiva au fost adunate ulterior. Dar despre copacii căzuţi pe strada Vifor Haiducul nr.15 nu am fost sesizaţi. Vom trimite mâine (n.r. azi) un echipaj la acea adresă”, a explicat George Coman. Oficialul Primăriei a mai spus că Serviciul pe care îl conduce de 13 ani monitorizează toţi copacii care ar putea cădea. „Nu putem să doborâm copacii din oraş doar gândindu-ne că ar putea cădea cândva”, a mai spus George Coman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii