Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 de profesori constănţeni îţi vor lua rămas bun de la catedră

ro

26 Feb, 2011 00:00 2624 Marime text
Peste 177 de profesori constănţeni care au trecut de vârsta de pensionare nu vor mai putea lucra în învăţământ din vara acestui an.

Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a votat în Consiliul de Administraţie întrunit pe data de 9 februarie că cele 57 de cadre didactice care au împlinit vârsta de pensionare nu vor primi continuitate la catedră pentru anul şcolar 2011 - 2012. "Potrivit noii Legi a Educaţiei, cadrele didactice care au trecut de vârsta de pensionare nu vor mai putea lucra în învăţământ din vara acestui an. La noi în judeţ, 120 de cadre didactice s-au pensionat, iar 57 au cerut continuitate. Consiliul de Administraţie a respins însă toate dosarele. De asemenea, alţi 15 profesori au depus dosarul pentru pensionare anticipată", a declarat Ismet-Nejdet Gevat, inspector de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Printr-o notă tranzitorie, Ministerul Educaţiei le-a permis profesorilor pensionari să mai activeze până la sfârşitul anului şcolar în curs. Astfel, personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar care îndeplineşte vârsta de pensionare pe parcursul anului şcolar 2010 - 2011 se va pensiona la data încheierii anului şcolar 2010 - 2011. "Cu părere de rău, va trebui să-i anunţăm că, în conformitate cu actele normative în vigoare, nu mai au voie să predea decât la plata cu ora, în noua lege nemaiexistând, aşa cum se întâmpla în trecut, posibilitatea ca profesorii pensionabili să mai stea trei ani la catedră dacă primesc aprobarea Consiliului de Administraţie al ISJ", a mai spus Ismet-Nejdet Gevat. Reamintim că, potrivit vechilor reglementări, dascălii care treceau de vârsta de pensionare putea rămâne în învăţământ încă trei ani, cu aprobarea anuală a consiliilor de administraţie din şcoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popescu 26 Feb, 2011 14:44 De ce nu spuneti adevarul domnule Gevat . Doamna secretar de stat Badea a declarat in conferinta de presa a MECTS ca cei care au primit continuitate in CA al inspectoratelor scolare aqu dreptul sa predea si in anul scolar 2011/2012. Cum puteati scapa de Buhaiev daca se acordau continuitati??? Puteti sa raspundeti ?? Ati sacrificat si oameni de valoare ,alte judete au procedat altfel.