Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant Berlin, mâncare fadă, preţuri piperate (document + galerie foto)

ro

07 Apr, 2011 01:40 10469 Marime text

cap_5.jpgDe ceva vreme, restaurantele tip împinge tava au început să apară în Constanţa mai ceva ca ciupercile după ploaie, făcând concurenţă fast-food-urilor şi restaurantelor „clasice" deopotrivă. Un astfel de restaurant-autoservire este şi „Berlin", acesta oferind în plus şi serviciile unui bar. Situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 87, la parterul blocului LV17, este greu să nu îl observi, fiind aşezat în zona intersecţiei de la Trocadero, exact în dreptul staţiei de autobuz 100. Complexul „Berlin" mai cuprinde şi o măcelărie, o shawormerie şi o rotiserie, ocupând aproape întreg parterul blocului de locuinţe în care îşi desfăşoară activitatea comercială. Presupun că mirosul de mâncărică proaspătă venind dinspre parter nu poate decât să îi încânte sau să îi exaspereze, după caz, pe locatari.

restaurant.jpg„Berlin" este un restaurant curat şi îngrijit, probabil şi datorită faptului ca nu este deschis de foarte mult timp. Scaune sunt albe, mesele au o foaie de geam pe deasupra, pentru a evita corvoada schimbării prea dese a unor feţe de masă. Ca în orice altă autoservire, îţi iei tăviţa şi începi şi alegi. Cu privirea. De aceea, mâncarea trebuie măcar să arate proaspătă. Produsele din vitrină arătau ok, aşa că m-am hotărât să risc o ciorbă de burtă. Cine nu riscă, nu câştigă, iar eu am câştigat şi carnea din ciorbă, păstrată într-o casoletă secretă, ascunsă privirilor oamenilor de rând. Carnea avea o culoare gri, interesantă, dar probabil că aşa arată carnea de burtă ţinută afară din ciorbă. Preţul, 6,5 lei. Un preţ moderat... la prima vedere, pentru că, evident, preţul final era cu totul altul. La cei 6,5 lei mai adăugăm 1,5 lei - smântâna şi 1 leu - mujdeiul de usturoi. Daca suntem tipicari şi facem un calcul, observăm că pe ciorba de burtă am dat... 9 lei! Dar asta nu e tot. Nu poţi mânca o ciorbă fără puţină pâine. O chiflă costa doar 50 de bani. Deci o ciorbă te costă la „Berlin" aproape 10 lei.

restaurant_Berlin_2.jpgLa felul doi am ales un inofensiv orez sârbesc, la doar 3 lei porţia şi o bucată de piept de pui la grătar - 5 lei suta de grame. Avea aproape 200 de grame, aşa că m-a uşurat de încă 8,5 lei. În total, felul unu plus felul doi, fără desert, m-a costat 20,5 lei. Acum două săptămâni am făcut un review unui restaurant considerat scump şi unde un meniu complet în care sunt incluse o ciorbă de văcuţă, de pui sau de burtă ori o supă de pui cu tăiţei de casă, o porţie de şniţel parizian cu cartofi prăjiţi, salată de iarnă, 2 chifle, iar la desert clătite cu ciocolată sau cremă de zahăr ars, costa 19,5 lei.

Mâncarea de la „Berlin" este absolut insipidă. Cei de la autoservirea din Spitalul Judeţean aveau măcar o scuză să nu pună sare în mâncare. Din păcate, tratamentul cu sare nu a funcţionat şi în cazul prânzului de la „Berlin", acesta rămânând la fel de fad şi după administrarea repetată de sare şi piper.

Oricât am încercat să găsesc motivul pentru care mâncarea e atât de scumpă nu am reuşit.

Restaurant-Autoservire Berlin primeşte 3 stele, pentru spaţiul curat şi pentru amabilitatea personalului.

Restaurant „Berlin" funcţionează pe societatea SC Nord Palace SRL, în care sunt asociaţi Pavel Ion, Pavel Tudorel-Iulian şi Pavel Liviu, Pavel Ion fiind şi administratorul societăţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Denisa 03 Jul, 2017 18:24 In ciuda comentariilor descurajatoare am ales sa iau pranzul impreuna cu parintii si prietenele mele la Autoservirea Berlin. Coada si imbulzeala tipic romaneasca insa am trecut cu vederea. "Mergeti mai in fata daca ati fost serviti. Doamna, impingetu tava aia mai in fata sa faceti loc urmatorului" , tipa o doamna la mine in timp ce eu imi asteptam ciorba de vacuta. I am spus "doamna, va rog, lasa ti ma sa mi iau ciorba, nu ma mai zoriti". Raspunsul dumneaei a fost incredibil pe un ton foarte agresiv " Extraordinar domne, pune ti va ciorba aia mai repede pe tava". Discutia a fost una lunga si cu volum ridicat, in care distinsa doamna m a jignit si m a facut sa ma simt ca ultimul om pana a intervenit tatal meu si restul multimii de oameni zoriti sa se "miste mai repede ca sunt si altii care asteapta". Despre calitatea mancarii nu am multe de spus pentru ca, intr un final, nervii m au cuprins si am lasat tavile cu ciorbe acolo si am plecat, dezgustata de lipsa de profesionalism a personalului format din niste doamne acre, prost educate, nesimtite si murdare.
  • Cornel 01 Jun, 2011 01:52 Bine ca se inchide...
  • mihaela 18 Apr, 2011 15:53 ..........am fost din nou.am zis ca poate prima oara a fost un accident nefericit.dar nu a fost asa.M-AM ALES CU O TOXIINFECTIE ALIMENTARA INCREDIBILA!!!!!!NU MERGETI LA EXCROCII ASTIA!!!!
  • Mario 07 Apr, 2011 03:07 prost de tot.este riscant rau de tot sa mananci la astia!!!!!mancarea este oribila!!!!preturile sint de cafe cafe sau de restaurant irish pub!!!vreau sa spun ca am mancat odata si mi-a iesit buba la gura automat!!!NU VA RECOMAND SA MERGETI LA ACEST RESTAURANT,ASTA PENTRU A NU VA INBOLNAVI GRAV!
  • Europe 06 Apr, 2011 23:33 mancare foarte proasta!!!!!foarte foarte proasta!!!!!!EXTREM DE SCUMPA!!!!!!