Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Elliniko Steki, peştii întreţin atmosfera (galerie foto + document)

ro

28 May, 2011 00:00 11662 Marime text
10_restaurant.jpg

Un restaurant mai puţin cunoscut celor care nu frecventează localurile cu specific grecesc din Constanţa, dar care s-a dovedit a fi primul afişat în lista rezultatelor găsite cu ajutorul motorului de căutare pe Internet, după introducerea cuvintelor cheie „restaurante greceşti Constanţa". Restaurantul îl puteţi găsi uşor dacă luaţi ca punct de reper Spitalul Clinic Judeţean Constanţa. Coborâţi pe strada Nicolae Iorga, iar la intersecţia cu strada Ion Lahovari faceţi dreapta. Restaurantul este situat la numărul 121, pe strada Ion Lahovari, la aproximativ 10-15 metri de intersecţia cu strada Nicolae Iorga. În principiu, ar trebui să vedeţi o casă cu aspect rustic, cu intrarea la stradă. Numele restaurantului este scris cu litere greceşti pe firma în culorile drapelului Greciei amplasată deasupra intrării, dar din cauza copacilor e destul de dificil de observat. Referitor la numele restaurantului, am avut ceva mai multe bătăi de cap să aflu ce înseamnă cuvântul „Steki" în limba greacă, în final concluzionând că echivalentul cel mai apropiat ca sens în limba română ar fi undeva între „han" şi „tavernă", adică un loc în care poţi să mergi să petreci împreună cu prietenii.

26052011408.jpgCu toate că exteriorul nu spune mare lucru despre acest restaurant, la interior te aşteaptă o surpriză. După cum spuneam şi în titlul articolului, la Elliniko Steki eşti înconjurat, la propriu, de peşti. Este vorba de peştii din cele 5 acvarii încastrate în pereţii restaurantului. Mai târziu, în timp ce aşteptam comanda, am aflat că acvariile nu au doar o utilitate estetică. Peştii mi-au devenit foarte buni prieteni în jumătatea de oră interminabilă care a trecut între efectuarea comenzii şi aducerea acesteia. Şi asta, în condiţiile în care am avut marele noroc să comand când restaurantul era aproape gol. Lucru care s-a modificat rapid, iar în numai 40 de minute spaţiul, şi aşa destul de mic, a devenit neîncăpător. Am numărat 9 mese în restaurant, fiecare cu câte 4 scaune. Totul îngrămădit într-o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi. Elliniko Steki este predispus la supraaglomerare şi, implicit, la supraîncălzire.

Asta se pare că nici nu îi sperie şi nici nu îi împiedică pe clienţi să frecventeze restaurantul, unde se spune că mâncarea este foarte bună, şi ieftină pe deasupra. Cu 9 lei am mâncat un suvlaki „desfăcut", adică la farfurie. Într-adevăr, foarte bun. Calitativ. Cantitativ... să zicem că „satisfăcător". Preţurile sunt bune, pentru ceea ce oferă. Elliniko Steki este un restaurant unde găseşti mâncare tradiţională grecească la preţ accesibil, dar fără rabat de la calitate.

Elliniko Steki primeşte 3 stele.

Restaurant Elliniko Steki funcţionează pe societatea SC Limada SRL în care sunt asociaţi Maria Antonopoulou, Dina Szabo şi Alexandros Papalexandrou, acesta fiind şi administratorul societăţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cris 14 Dec, 2011 12:01 Orice comanzi in acesta taverna este de foarte buna calitate. Intradevar portiile nu sunt mari, dar nici preturile.
  • gabriel 28 May, 2011 14:05 am servit de mai multe ori in acest restaurant cu specific grecesc si este foarte buna mancarea recomand.