Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fast Food Rustic. Produse din trecut, preţuri din viitor (galerie foto + documente)

ro

13 Apr, 2011 22:21 11756 Marime text

cap_3.jpgCity Park Mall of Constanţa, branduri exclusiviste, promoţii imbatabile, cele mai bune produse. Şi evident, dintr-un astfel de spaţiu nu puteau să lipsească restaurantele, barurile şi cafenelele. În teorie la fel de exclusiviste şi distribuind produsele cele mai bune. Cu toate astea, se pare că există şi excepţii venind de undeva din zona diametral opusă. Nu cred că există constănţean care, odată ajuns în City Park Mall, sau mai pe scurt City Mall, să nu fi mâncat măcar o dată în complexul situat la etajul 1, Park Level. Aici, pe lângă arhiconsumatele produse ale mega-brandurilor McDonald's şi KFC, mai poţi găsi o mini-patiserie, un mini-restaurant care vinde produse cu specific chinezesc şi lipit de acesta, undeva într-un colţ al complexului, un fast food cu produse tradiţionale româneşti, pe numele său, Rustic. Conform site-ului City Park Mall, „Rustic este un fast food cu specific românesc, unde puteţi avea parte de o masă cu mâncăruri tradiţionale, pregătite într-un autentic stil românesc. Este primul deschis în Constanţa şi al cincilea din ţară, celelalte fiind deschise în diverse centre comerciale din Bucureşti". Mai multe informaţii aş fi putut obţine de pe site-ul restaurantului, www.larustic.ro, dacă acesta ar fi şi funcţionat. Ca orice persoană care s-a săturat să se îndoape cu junk food de sorginte americană, m-am hotărât să încerc şi eu acest fast food cu produse autohtone, pregătite în autenticul stil românesc.Ar fi trebuit să îmi dau seama că termenul „românesc" are uneori şi o conotaţie negativă, lucru de care aveam să mă conving după ce m-am aşezat la masă cu tăviţa de plastic în care selecţionasem din galantar una bucată coastă porc, de aproximativ 10cm x 10cm, două frigărui filiforme de pui, o garnitură de cartofi natur şi două chifle. Totul la „doar" 35 de lei. Mi-a trebuit ceva timp să îmi revin din şocul provocat de vederea bonului fiscal, pe care l-am citit de câteva ori pe îndelete.

fast_food.jpgCoasta de porc costă 10 lei, nu cât greutatea ei în aur, dar pe aproape, o frigăruie minusculă cu 4-5 bucăţele de carne costă puţin mai ieftin, mai exact 9 lei! Garnitura de cartofi natur costa 6 lei, iar chiflele 1 leu. Evident, m-am gândit că preţurile astea vin de undeva din viitor, dintr-o perioadă în care preţurile sunt duble faţă de cele din ziua de azi. Trecând peste aspectul fantasmagoric al preţurilor, am încercat, ăsta e cuvântul, să mănânc din produsele pe care doar ce le cumpărasem. Cuţitul de plastic nu a avut nicio şansă în faţa coastei inexpugnabile de porc. A sucombat cu un pocnet sec. De muşcat din ea nici nu se mai punea problema. Era atât de tare încât m-am uitat mai atent la ea să nu găsesc vreun mesaj scris în cuneiforme. Nu era din piatră, ci dintr-o carne foarte asemănătoare ca textură şi duritate. Presupun că venea undeva din negura istoriei zbuciumate ale bucătăriei tradiţionale româneşti. Evaluând şansele mele de a mânca din aşa-zisa costiţă la aproape 0, am trecut mai departe la frigărui. Mai mult reci decât calde, cu un gust pronunţat de rânced, le-am abandonat undeva în tavă şi am mâncat o chiflă în timp ce mă uitam la cartofii căzuţi în dizgraţie înainte de a gusta cineva din ei. Chifla a fost foarte bună şi proaspătă, dovadă a faptului că ceea ce e ieftin nu este întotdeauna şi lipsit de savoare. Pentru chifle ieftine şi bune vă recomand cu căldură acest restaurant fast food la care cu doar un leu mănânci două chifle. Lăsând gluma la o parte, fast food-ul Rustic nu primeşte nicio stea, pentru recordul absolut în ceea ce priveşte raportul dezastruos calitate/preţ.

Ţin să menţionez că fast food Rustic nu are nicio legătură cu Restaurantul Rustic, de pe Bulevardul Tomis 301B, colţ cu strada Badea Cârţan, numele comun fiind doar o coincidenţă, în cazul acesta, nefericită.

Fast food Rustic funcţionează pe societatea SC Zaharia Semper Invest SRL, avându-i ca asociaţi pe Zaharia Constantin-Adrian şi Zaharia Corina-Magdalena, aceştia fiind şi administratorii societăţii.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ropotan Corina 23 Mar, 2013 01:21 Doamna care a făcut comentariul vine probabil din alta epoca.Poate nu știe ce chirii se plătesc in mall-uri.O sfatuiesc sa-si cumpere acele produse din supermarket si s-ar putea sa aibă surpriza sa o coste la fel.Cat despre mâncare ,eu sunt clienta fidela atât la Rusticul din București ,cat si la cel din Constanța si niciodată nu am avut probleme nici eu si nici copiii mei.Toate produsele au fost proaspete si delicioase.Cat despre tacamuri,duceti-va d-na la restaurant!
  • Veronica 10 May, 2011 23:12 Merg destul de des cu copiii mei(si nu numai) .... mancam la Rustic,si cel mic mananca numai frigarui dar mereu au fost foarte bune si proaspete ...iar preturile sunt destul de bune tinand cont ca totusi este un Mall. Nu am fost niciodata nemultumita
  • Gabriel 10 May, 2011 22:44 Mancarea este excelenta si pe gustul meu aici,chiar este foarte buna.
  • Irina 10 May, 2011 00:51 Si eu mananc foarte des la acest restaurant cu specific Romanesc din mall dar pot sa spun doar ca mancarea este foarte buna si multa...nu am plecat niciodata dezamagita de acolo
  • IONUT 21 Apr, 2011 11:01 Pt mine pretul n-ar fi o problema pt ca nu merg in fiecare zi la mall dar am mancat de doua ori la acest restaurant datorita faptului ca este singurul traditional Romanesc de acolo (prima data am crezut ca a fost un accident)si de fiecare data mi-a fost rau...