Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umanistii sustin clasa de mijloc

ro

31 Jul, 2002 00:00 771 Marime text

Protocolul cu PSD nu schimba prioritatile PUR

Consfatuirea filialelor PUR din Dobrogea (Tulcea si Constanta) se va desfasura in perioada 30-31 august, la Casa de Cultura din Constanta

Protocolul cu PSD nu schimba prioritatile PUR in ceea ce priveste politica interna a partidului, sustin umanistii constanteni. In cadrul unei conferinte de presa, prim-vicepresedintele organizatiei municipale a partidului, Mihai Petre, a declarat ca "Reprezentantii PUR (social-liberal) vor continua sa lupte pentru clasa de mijloc, promovarea capitalului autohton si pentru dreptate sociala". Petre a accentuat ca atat in randul membrilor si simpatizantilor PUR, cat si al cetatenilor trebuie impamantenita ideea confirm careia protocolul PUR-PSD este un unul de colaborare in sprijinul comunitatii, si nu de fuziune. "PUR ramane o formatiune de sine statatoare, care va continua sa-si consolideze structura politica si sa aduca alaturi oameni onesti. In plan local, tratam cu respect acest protocol si asteptam acelasi lucru si din partea social-democratilor", a precizat Mihai Petre. Legat de semnarea colaborarii in plan local, umanistii n-au exclus posibilitatea ca, din partea organizatiei judetene PUR, semnatura care sa consfinteasca autenticitatea protocolului sa fie data de un vicepresedinte al organizatiei judetene, cel mai probabil de Cezar Armeanu. Conform statutului PUR (social-liberal), vicepresedintii ii pot suplini atributiile presedintelui inclusiv la capitolul semnatura. Totusi, reprezentantii PUR local precizeaza ca, din tatonarile de pana acum, membrii organizatiei judetene nu se inghesuie pentru drept de semnatura in cazul acestui protocol. Pentru oficializarea colaborarii PSD-PUR, conform protocolului, se vor constitui doua echipe formate din cate trei reprezentanti care vor negocia si semna "actul" de colaborare si sprijinire in alegeri. In opinia liderilor organizatiei judetene a partidului, PUR nu se va culca pe o ureche cu gandul ca si-a asigurat participarea la guvernare pentru sprijinirea clasei de mijloc si afirmarea identitatii sale. "Sustinem atenuarea discrepantelor dintre cei cativa multimiliardari si marea masa a oamenilor, dar si pedepsirea celor imbogatiti prin furt. Nenorocirea este ca cei care au furat traiesc printre noi si ne sfideaza, iar noi toleram", au precizat reprezentantii PUR. Umanistii se declara pentru realizarea unei dreptati sociale, iar cand vor accede la putere, primele masuri pe care sustin ca le vor lua vor fi pentru sprijinirea societatii civile.

Activitati partinice

Organizatia judeteana de tineret a PUR Constanta pregateste traditionalul campionat de fotbal intr-un sistem complet, la care vor lua startul 40 de echipe avand in componenta lor numai membri ai partidului. Pentru desfasurarea acestuia, judetul a fost impartit in opt zone, echipa castigatoare urmand sa fie premiata cu 15 milioane de lei. Prim-vicepresedintele organizatiei municipale spune ca organizatorii si-au propus ca etapele superioare ale competitiei sa se desfasoare in Constanta si sa coincida cu Consfatuirea filialelor din Dobrogea ale PUR (Tulcea si Constanta), eveniment ce se va desfasura in perioada 30-31 august, la Casa de Cultura din Constanta, in prezenta presedintelui partidului, senatorul Dan Voiculescu, precum si a altor parlamentari si personalitati din staff-ul central al partidului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii