Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimii mohicani Începe „prigoana“ asupra liberalilor de la şefia deconcentratelor constănţene?

ro

27 May, 2014 00:00 2638 Marime text
Rezultatele alegerilor europarlamentare reprezintă, fără îndoială, un eşec pentru partidele de dreapta din România. Chiar dacă scorul cumulat al dreptei (PDL, PNL, PMP, FC, PNŢCD) nu pare apocaliptic, rezultatul fiecărui partid de dreapta în parte este un dezastru.

La nivelul judeţului Constanţa, PNL a obţinut, în aceste alegeri europarlamentare, doar 14,75%, potrivit rezultatelor finale anunţate ieri de Biroul Electoral Judeţean. Cu mult sub procentul dorit. Ceea ce face mai interesant PNL-ul, la Constanţa, în comparaţie cu celelalte partide de dreapta, este faptul că liberalii încă ocupă funcţii de conducere la nivelul instituţiilor deconcentrate constănţene, şi asta după luni bune de la ieşirea de la guvernare. În noul context politic, este de aşteptat ca social-democraţii să înceapă „prigoana“ asupra ultimilor directori PNL rămaşi pe funcţie. În această ordine de idei, de menţionat este că, în vreme ce premierul Victor Ponta vorbea, inclusiv ieri, de o posibilă reconciliere între PSD şi PNL, liderul liberal Crin Antonescu declara, în noaptea alegerilor, că PNL nu va lăsa România „pe mâna baronilor roşii“.

Revenind însă la liberalii care conduc încă o parte din deconcentratele constănţene, îi menţionăm aici pe fostul prefect al judeţului Constanţa, Eugen Bola, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, pe Claudiu Teliceanu, care conduce Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, dar şi pe Ovidiu Cupşa, de la CERONAV (Centrul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale).

Din aceeaşi categorie fac parte Dragoş Poteleanu, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, fostul consilier judeţean Sorin Ciutureanu, care se află la conducerea Oil Terminal, precum şi Bogdan Huţucă, directorul Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Amintim că Bogdan Huţucă, fost prefect al judeţului Constanţa, este detaşat în această funcţie, detaşarea expirând pe 30 iunie. După această dată, teoretic, Bogdan Huţucă este aşteptat să revină în fotoliul de şef al Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa.
Tot pe funcţii de conducere sunt, şi la ora actuală, liberalii Paul Ilicenco, vicepreşedinte al Daewoo Mangalia, Ciprian Hanganu, director coordonator în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, şi Maria Neagru, şef la Sucursala Energetică Port.
Rămâne, aşadar, de văzut dacă în noul context politic aceşti liberali vor mai rămâne mult timp pe funcţii de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii