Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:45 31 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Votul constănţenilor s-a schimbat! PSD nu mai trece de 20% în municipiul condus de Făgădău

ro

16 Nov, 2019 00:00 3372 Marime text
În 2014, PSD obţinea la Constanţa în primul tur al prezidenţialelor, cu Victor Ponta candidat, 52.005 voturi, respectiv un procent de 33,69%.
Doi ani mai târziu, la alegerile parlamentare (2016), în municipiul Constanţa, PSD obţinea 45.782 de voturi, adică 39,91% din numărul alegătorilor prezenţi la vot. 
 
În 2019, la alegerile europarlamentare, organizaţia condusă de Decebal Făgădău a obţinut 17,77%, pentru ca doar câteva luni mai târziu, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, scorul filialei să fie un anemic 17,26%, care se traduce prin 24.780 de voturi valabil exprimate.
 
Trei scrutine electorale, toate diferite şi o singură concluzie, din 2016 şi până în prezent, filiala condusă de Făgădău a pierdut 22,65%.
De ce? Simplu. Constănţenii s-au săturat să mai aibă răbdare, să mai înghită nemestecat termene şi condiţii. Ei vor fapte care au întârziat să apară. Abia de la jumătatea acestui an, municipalitatea a deschis şantiere în fiecare colt din oraş. Acţiunile sau mai degrabă inacţiunile primăriei, sancţiunile aplicate de Poliţia Locală, recent, şi împotriva posesorilor de centrale pe gaz, stâlpişorii viceprimarului Babu, regulamentul de parcări, haosul urbanistic, curăţenia stradală sau lipsa ei, abundenţa de sensuri unice, neîntreţinerea spaţiilor verzi, deratizarea şi dezinsecţia. Nu mai vorbim despre costurile la care se fac toate aceste servicii…
 
Și ca să fie bine, să nu fie rău, Primăria Constanţa încă mai continuă un obicei înrădăcinat în urmă cu două decenii de Radu Mazăre, care a instaurat moda cantinelor în aer liber.
 
De Ziua Dobrogei şi în plină campanie electorală, municipalitatea PSD a oferit tochitură şi plăcintă dobrogeană. Asta pentru că municipiul nu are un spaţiu dedicat, nu mai vorbesc despre un monument care să celebreze Unirea Dobrogei cu Principatele Române.
Ei bine, tochitura şi plăcinta dobrogeană nu vă mai urcă la 30%!

Ti-a placut articolul?

Comentarii