Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu nu a dispărut Pregăteşte alegerile parlamentare din Republica Moldova. Dacă rezolvă problema cetăţeniei, va candida!

ro

20 Nov, 2017 00:00 2599 Marime text
Prim-vicepreşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, ieri, la Constanţa, că liderul formaţiunii, Traian Băsescu, lucrează în această perioadă la obiectivul de ţară al partidului, unirea Republicii Moldova cu România. Aşadar, fostul şef al statului nu a abandonat lupta politică, ci a transferat-o, temporar, peste Prut.
 
„Traian Băsescu este preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale. La congres, formaţiunea nu şi-a ales un lider, are doar un preşedinte executiv şi un birou politic de conducere. Funcţia de preşedinte al partidului a rămas vacantă, iar preşedintele Traian Băsescu, până când se clarifică în instanţă situaţia privind cetăţenia moldovenească, pe care în mod abuziv Igor Dodon i-a retras-o, va fi preşedinte de onoare al acestui proiect. Dar este liderul de facto al acestui proiect - Partidul Unităţii Naţionale din Republica Moldova, se implică puternic în coagularea acestei construcţii unioniste, a avut zeci de întâlniri în Republica Moldova cu mii de persoane şi este extraordinar că acest curent unionist prinde rădăcini şi a trecut de la faza de ideal la un obiectiv care poate deveni realitate“, a explicat Eugen Tomac.
 
Întrebat dacă Băsescu pregăteşte o candidatură peste Prut, Tomac a răspuns: „Este o decizie pe care o va lua domnia sa şi o va anunţa. Important este că va susţine şi se va implica puternic în campania de la alegerile parlamentare de anul viitor, pentru ca Partidul Unităţii Naţionale să intre în Parlament cu cât mai mulţi parlamentari. Curentul unionist a ajuns deja la 28% şi a plecat de la 4%, iar procentul celor care vor o apropiere de Uniunea Europeană a depăşit 50% şi este în continuă creştere. Este pentru prima dată când un lider politic din România merge la Chişinău şi le explică cetăţenilor care sunt avantajele unirii. Obiectul PUN este ca până în 2020 să creeze în Parlamentul de la Chişinău o majoritate care să voteze unirea cu România“, a conchis acesta.
 
Vă reamintim că, la începutul acestui an, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că îi retrage cetăţenia fostului preşedinte al României, Traian Băsescu„Eu nu comentez altfel decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite şi că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenuncheată sub hegemonia de la Moscova. Eu aş dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european şi, de ce nu, o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care, în timp, o să-l dezonoreze“a declarat, la acel moment, fostul preşedinte Traian Băsescu. Ulterior, acesta a contestat în instanţă gestul lui Dodon şi a cerut anularea decretului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii