Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa de bariera va exista, chiar daca a fost declarata ilegala

ro

21 May, 2009 03:09 917 Marime text
În urmă cu două luni, Curtea de Apel Bucureşti decidea că taxa este ilegală şi trebuie desfiinţată. Chiar şi cu acest verdict, taxa va funcţiona în staţiunea Mamaia începând cu 4 iunie.

Procesul prin care s-a decis desfiinţarea taxei de acces în Mamaia a fost intentat tocmai de o turistă care plătise această taxă. Potrivit Hotnews, sentinţa a rămas definitivă şi nu mai poate fi atacată. Problemele ridicate de această taxă au început în urmă cu doi ani. La jumătatea lunii iunie 2007, taxa de barieră a fost reintrodusă după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale, instituite de administraţia locală, sunt legale. Mai mult, sentinţa s-a referit, pe lângă taxa de barieră, la taxa de utilizare a tramei stradale, taxa pentru irigaţii, taxa pentru siguranţă şi liniştea publică şi cea pentru staţiile de telefonie mobilă, după ce prefectul judeţului a atacat taxele respective în contencios administrativ, imediat după introducerea lor, fiind considerate ilegale.
Potrivit Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa, anul acesta, taxa va avea aceeaşi valoare ca şi anul trecut şi se va aplica autoturismelor care nu sunt înmatriculate în Constanţa. Fiecare intrare în staţiune costă 3 lei, un abonament pentru 24 de ore este 4 lei, unul pentru şapte zile - 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival, abonamentul costă 250 de lei.
În 2007, administraţia locală a încasat 1,5 milioane de lei, iar în 2008, cu 200.000 de lei mai mult, banii fiind folosiţi de administraţia locală pentru organizarea evenimentelor sportive, culturale şi de divertisment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii