Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reabilitează Căminul de persoane vârstnice

ro

25 Feb, 2012 00:41 1241 Marime text
Reabilitarea Căminului pentru persoane vârstnice continuă. În acest sens, va fi votat de către consilierii locali un proiect de hotărâre

Autoritatea locală continuă proiectul privind reabilitarea Căminului pentru persoane vârstnice. În şedinţa Consiliului Local Municipal de luni va fi supus votului consilierilor locali un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării cheltuielilor pentru proiectul „Parcul Seniorilor" în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013. Consiliul Local al Municipiului Constanţa se angajează să furnizeze în numerar contribuţia proprie care îi revine din costurile eligibile ale proiectului, în cuantum de 2% din valoarea eligibilă totală a proiectului, să finanţeze toate costurile neeligibile şi conexe aferente proiectului, precum şi să asigure resursele financiare necesare implementării optime a proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale. În proiectul de hotărâre se menţionează că, încă din anul 2008, clădirea Căminului de persoane vârstnice a intrat într-un proces de reabilitare şi modernizare. Reabilitarea are în vedere îmbunătăţirea capacităţii de cazare a căminului. Iată câteva dintre lucrările de modernizare ale căminului: amenajare curte interioară ca spaţiu de relaxare, reabilitarea şi placarea holurilor, înlocuirea uşilor la oficiu, reabilitarea teraselor şi rampelor de acces, montare centrală termică. La etajul unu al clădirii vor fi amenajate birourile personalului, spaţii de socializare şi cabinete medicale, de masaj şi fizioterapie. La etajul doi sunt prevăzute spaţiile de cazare şi oficiile.

Construcţia are nevoie de bani mai mulţi decât s-a prevăzut iniţial

În cadrul aceleiaşi şedinţe de Consiliu Local Municipal va fi votat şi proiectul privind modificarea art. 1 HCL nr. 14/2011 referitoare la aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Parcul Seniorilor" în sensul modificării Devizului general privind cheltuielile necesare realizării lucrărilor de investiţii. În motivarea modificării Devizului general se arată că după depunerea proiectului la ADR SE Brăila s-a propus introducerea în Devizul General a dotărilor de specialitate pentru corpul nou al clădirii căminului, dar şi mutarea unei sume de bani în cadrul capitolului „Organizare de şantier", rezultând diferenţe faţă de Devizul General aprobat anterior atât la valoarea totală a investiţiei, cât şi la valoarea C+M. Astfel, totalul investiţiei s-a ridicat la suma de 6.158 mii lei, faţă de 5.941 mii lei, consilierii locali fiind chemaţi să aprobe noua valoare a proiectului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii