Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Activitate specială la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

ro

01 Nov, 2023 16:28 941 Marime text
foto: Primăria Constanța
​Povești terapeutice pentru bunicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice!

Pentru că niciodată nu ești prea bătrân ca să te bucuri de povești, astăzi seniorii de la cămin au participat la o activitate deosebită: „Povești terapeutice-comportament prosocial”.

Poveștile terapeutice sunt considerate o metodă de a transmite modele comportamentale şi valori morale, cu ajutorul cărora se pot corecta reacţii şi  atitudini nedorite, iar poveştile prin metafore focalizează atenţia către aspectele pozitive ale vieţii, fără a nega dificultăţile, oferindu-ne răspunsuri şi soluţii cu ajutorul cărora să luptăm împotriva obstacolelor reale, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Astăzi, vârstnicii au discutat, prin intermediul unei povești terapeutice, despre comportamentele prosociale. Seniorii au identificat acele comportamente dezirabile în colectivitate-grijă, toleranța, iubirea, respectul, ajutor reciproc, etc.

Activitățile recreative sunt foarte importante pentru sănătatea fizică și psihică a fiecărui om, iar organizarea unor astfel de acțiuni îi ajută pe seniori să socializeze și să se simta iubiți și apreciați.

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, organizează în mod frecvent astfel de activități pentru seniorii de la cămin pentru ca aceștia să nu simtă lipsa unei familii și să se bucure de o bătrânețe liniștită și frumoasă, a mai punctat sursa citată. 



Citește și: 
 
Intervenție la un cămin de bătrâni, din Eforie Sud. Doi bătrâni se află în stare foarte gravă (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii