Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cristian Carjaliu ajuta tinerii cu deficiente locomotorii (galerie foto)

ro

16 May, 2009 03:27 4461 Marime text
Agigea.jpgEdilul comunei Agigea a ajutat, ieri, doi tineri din localitate cu deficienţe locomotorii, care au primit două „bijuterii în miniatură", aparate performante care le va uşura viaţa de acum înainte.
Pentru Alexandru Rotariu, un copil de aproape zece ani, şi Gheorghe Corbu, un tânăr de 32 de ani, ieri, o nouă pagină a fost întoarsă din cartea vieţii.
După lungi suferinţe, cei doi au beneficiat, prin bunăvoinţa şi implicarea primarului comunei Agigea, de două aparate performante, cu ajutorul cărora se pot deplasa mult mai uşor. Într-o atmosferă destinsă, înconjurat de copii, colegi de clasă şi de şcoală, profesori, Alexandru a primit cel mai frumos dar: un aparat performant, mult mai bun decât cel pe care l-a avut ani la rând. „Am fost foarte emoţionată când am auzit că o să  primim acest ajutor din partea domnului primar", a declarat mama lui Alexandru. Copilul s-a născut cu parapareză spastică şi sindrom cerebelos grav, însă suferinţa sa nu îl împiedică să ducă o viaţă normală, alături de colegii de la şcoală.
„De acasă până în centru am un kilometru de mers. Acum, că am primit acest sprijin, totul se va schimba", ne-a spus un tânăr de 32 de ani, pe care diagnosticul de scleroză în plăci la ţintuit într-un scaun cu rotile pentru toată viaţa.
După bucuria celor doi şi a părinţilor, primarul Cârjaliu era cel mai încântat că, prin ajutorul său, a redat cel puţin două zâmbete. „Tânărul a venit la mine, în urmă cu trei luni, şi mi-a cerut dacă pot să-l ajut cu un aparat mai bun decât cel pe care îl are. Astăzi, şi pentru el, dar şi pentru cel mic, Alexandru, visul s-a împlinit. Ei au acum câte un aparat, fiecare în valoare de câte 4.000 de euro, care le va uşura orice activitate pe care o vor avea de acum înainte", a evidenţiat edilul.

Ajutor şi pentru familia lui Alexandru

Primarul ne-a declarat că, de la momentul în care a aflat de cele două cazuri, a făcut tot posibilul ca solicitările să se şi rezolve cât mai repede. „Nu sunt probleme pe care ei ş-i le-au dorit. M-am folosit de calitatea de primar şi am apelat la nişte sponsori din comună care au făcut această achiziţie, fără să se ţină cont că este criză. Acum zece zile ne-au fost livrate aparatele, iar astăzi (n.r. ieri) aceşti oameni deosebiţi le-au primit. Trebuie să fim alături de persoane care au probleme de acest gen, dar şi de oricine din comunitatea noastră care are nevoie de noi", a conchis Cârjaliu. Acesta ne-a spus că a mai aflat de un caz al unei fetiţe din clasa a VII-a, care are nevoie de un laptop la şcoală, deoarece problema pe care o are o împiedică să scrie la fel ca şi colegii săi. Cârjaliu a susţinut că în perioada următoare o va ajuta, prin bunăvoinţa altor sponsori, şi pe fetiţă.
Mai mult, familia copilului Alexandru a primit de la primărie un teren, pentru ca aceasta să-şi ridice o casă, iar în perioada următoare, se va ocupa de dotarea cu mobilier şi toate cele necesare locuinţei, pentru a-i uşura traiul copilului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vivi 24 Oct, 2009 12:19 ce dragut din partea primarului
  • rudolf leonard 02 Aug, 2009 15:18 Bolnav la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.