Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:40 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Constanța Altfel pierde procesul! Familia Cușu rămâne deocamdată proprietar pe terenul din zona Perla, stațiunea Mamaia

ro

02 Mar, 2023 00:00 1253 Marime text
  • Instanța s-a pronunțat ieri cu privire la solicitările reclamanților, în contradictoriu cu familia de investitori Tănase și Traiana Cușu din Constanța
  • Reclamanții au solicitat anularea a două hotărâri de consiliu aprobate una din 2019 iar cealaltă din 2020, prin care municipalitatea a aprobat vânzarea directă a unei suprafețe de teren, a 20 de mp, situată în zona Perla, către familia Cușu, care deține pe terenul respectiv o construcție proprietate
  • Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ieri să respingă anularea celor două hotărâri de consiliu atacate
  • Decizia nu este definitivă și poate recurs în termen de 15 zile de la comunicare
  • Reclamanţii trebuie să achite pârâtului Consiliului Local Municipal Constanța suma de 2.856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată şi pârâţilor Traiana și Tănase Cușu suma de 2200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată
 

 
Procesul prin care Asociația ”Constanța Altfel” și Bogdan Chircorian au cerut anularea unor hotărâri ale Consiliului Local Municipal Constanța, cu privire la vânzarea unui teren în stațiunea Mamaia, a ajuns la final.
 
Instanța s-a pronunțat ieri cu privire la solicitările reclamanților, în contradictoriu cu familia de investitori Tănase și Traiana Cușu din Constanța.
 
Reclamanții au solicitat anularea a două hotărâri de consiliu aprobate una din 2019 iar cealaltă din 2020, prin care municipalitatea a aprobat vânzarea directă a unei suprafețe de teren, de 20 de mp, situată în zona Perla, către familia Cușu, care deține pe terenul respectiv o construcție proprietate privată.

Terenul vândut era al primăriei iar construcția este a investitorului.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ieri să respingă anularea celor două hotărâri de consiliu atacate. Decizia nu este definitivă și poate recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Până la o decizie finală, familia Cușu își păstrează dreptul de proprietate pentru terenul aferent construcției pe care o deține în Mamaia, în imediata vecinătate a promenadei.

Iată soluția magistraților pe scurt: „Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanţii Asociația ”Constanța Altfel” și Bogdan Chircorian, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Constanța, Tănase Cușu și Traiana Cușu ca neîntemeiată.


Obligă reclamanţii să achite pârâtului Consiliului Local Municipal Constanța suma de 2.856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată şi pârâţilor Traiana și Tănase Cușu suma de 2200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 01.03.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC”.
 
 
PRECIZĂRI:
         

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Vraja Mării SRL, printre fondatorii unei cooperative agricole la Săcele. Cine sunt administratorii

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii