Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile pompierilor, din ultimele 24 de ore SMURD a fost cel mai solicitat, cu peste 1.200 de misiuni, în care 1.251 de persoane au fost salvate

ro

25 Oct, 2023 20:40 750 Marime text
Sursa foto: ISU Tulcea/ Foto cu rol ilustrativ




 
  • În ultimele 24 de ore, pompierii militari au fost prezenți pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a 1.535 de situații de urgență produse la nivel național.
  • Cele mai multe misiuni desfășurate de salvatori au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns la 1.248 de solicitări  
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, pompierii militari au fost prezenți pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a 1.535 de situații de urgență produse la nivel național.
 
Cele mai multe misiuni desfășurate de salvatori au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 1.248 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat celor 1.251 de persoane aflate în dificultate.
 

„În decursul zilei de ieri, numărul incendiilor s-a menținut în continuare unul ridicat, astfel că, echipajele de stingere au intervenit în 144 de acțiuni pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, 96 dintre acestea fiind reprezentate de arderile necontrolate, suprafața afectată însumând aproximativ 280 hectare”, susțin pompierii.

 
De asemenea, eforturile salvatorilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților locale, unde, echipajele operative au intervenit în 143 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență, subliniază sursa.
 

„Printre alte informații relevante menționăm faptul că ieri au fost transmise șase mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase în  localități din județele Argeș, Mureș, Neamț și Vâlcea. Totodată, în zonele de graniță au fost angrenați 103 pompieri și 45 de mijloace tehnice pentru gestionarea afluxului de refugiați strămutați pe teritoriul României, în contextul conflictului de pe teritoriul Ucrainei”, transmite IGSU.

Citește și
Deblocare de ușă cu final tragic, în Neamț
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii