Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 03 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au salvat 13 persoane aflate în dificultate. O tragedie s-a produs la Constanța

ro

24 Nov, 2022 09:49 2157 Marime text
Accident rutier Techirghiol. Foto: Facebook/Plesca MihaiÎn cursul zilei de ieri, 23.11.2022, pompierii militari au salvat 13 persoane aflate în dificultate

Salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.301 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 29 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 158 de misiuni pentru protecția comunităților.

La nivel național, 1.133 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (268 cazuri), urmată de județele Timiș(55 cazuri), Mureș (55 cazuri) și Cluj (44 cazuri)., transmite IGSU. 


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța și Teleorman.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 13 persoane aflate în dificultate.


Oficial de la IGSU 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O misiune care a presupus atenție sporită din partea echipajelor de stingere a avut loc ieri, în municipiul Timiș, unde pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o hală de procesare. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că arderea se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.Pe timpul intervenției, din interior, au fost evacuate cinci persoane care au fost evaluate și asistate medical la locul solicitării, ulterior fiind transportate la spital. După mai mult de două ore de luptă continuă cu focul, echipajele operative au stins flăcările, împiedicând propagarea la întreaga clădire .

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 244 pompieri salvatori și 179 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii