Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:28 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miu şi Popescu şi-au depus dosarele pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Primul are şi susţinerea PSD Constanţa!

ro

24 Aug, 2017 00:00 4921 Marime text
Săptămâna trecută, mai mulţi inspectori generali şcolari din 13 judeţe ale ţării au primit decizii semnate de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, prin care au fost revocaţi din funcţii. Deciziile ar urma să intre în vigoare începând cu data de 4 septembrie. Printre cele 13 judeţe unde au fost revocaţi inspectorii-şefi se numără şi Constanţa. Celelalte inspectorate sunt din: Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.
 
Inspectorul şcolar general adjunct Alina Codreanu a confirmat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, revocarea din funcţie a inspectorului şcolar general, Gabriela Bucovală, prin ordin de ministru.
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017-2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a mai multor funcţii de conducere din inspectorate şcolare. Persoanele interesate au putut transmite la Cabinetul Ministrului Educaţiei, până ieri, ora 14.00 (conform anexei nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin OMENCS nr. 5739/2016), următoarele: CV din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 260, alin. (1) din Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare, şi scrisoare de intenţie.
 
Surse politice din cadrul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa ne-au precizat că persoana susţinută pentru funcţia de inspector şcolar general este prof. Petrică Miu. Actualmente, acesta activează în cadrul Colegiului Tehnologic „Virgil Madgearu“. Miu este profesor de istorie, absolvent al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Istorie - Filosofie. În perioada 2012-2014, Miu a fost inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale. Totodată, acesta a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general în perioada 2004-2005, dar şi în anul 2009. Între 2010 şi 2011, Miu a deţinut funcţia de inspector general adjunct.
 
Petrică Miu a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că şi-a depus dosarul la Ministerul Educaţiei, pentru selecţia viitorului inspector şcolar general al ISJ Constanţa, încă din 22 august a.c. Miu este membru al PSD Constanţa.
 
Cel de-al doilea „candidat“ pentru postul de inspector şcolar general ar fi conf. univ. dr. Răducu Popescu. Potrivit unor surse, şi acesta şi-a depus portofoliul la Cabinetul Ministrului Educaţiei. Precizăm că şi Răducu Popescu este membru al formaţiunii social-democrate, iar în vara anului 2015, acesta şi-a încheiat mandatul la conducerea Inspectoratului Şcolar.
 
Rămâne de văzut ce alegere va face pentru Constanţa ministrul Liviu Pop. În acest moment, sursele politice din PSD îl indică drept „câştigător“ pe Miu.
 
Citeşte şi: 

Cronicarul Cristea şi letopiseţul Costineştiului

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesor 04 Sep, 2017 18:09 Si Camelia Marcu si-a depus candidatura pentru ISJ. Este printre putinii care a avut curajul sa mearga la concurs de 4 ori si a obtinut 45, 75 puncte. E clar ca n-a avut sustinerea partidului daca nu face politica.