Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa Eserghep, Rahau ar putea parasi PRM

ro

20 Aug, 2008 00:00 1244 Marime text
1219174079.jpg

Posibila reorientare a liderului PRM, Dan Rahau, si eventualele mutari ale filialelor din teritoriu catre PC ar putea destabiliza, fara precedent, organizatia de la malul marii

Dupa surpriza plecarii deputatului Gelil Eserghep din randurile PRM-istilor, urmatorul pe lista traseistilor politici ar putea fi chiar liderul organizatiei judetene, Dan Rahau. Acesta nu neaga ca a fost ofertat de mai multe partide. In contextul actual, viitorul organizatiei PRM Constanta este destul de incert. In conditiile in care anonimatul s-a instalat "ca la el acasa" in gasca PRM de la malul marii, exista o foarte mare probabilitate ca singurul personaj de calitate din partid, Dan Rahau, sa paraseasca organizatia, transformandu-se intr-un adept al oricarui alt partid, cel mai probabil unul parlamentar. "Am fost contactat de mai multe partide in acest sens, dar, pana acum, nu am decis nimic", a declarat Rahau. In privinta formatiunilor interesate, liderul filialei a fost sceptic, apreciind ca, in perioada urmatoare, se va decide exact ce drum va urma cariera sa politica: "Acum trebuie sa-mi evaluez sansele vizavi de ceea ce pot, apoi voi stabili ce voi face. Trebuie sa fac o analiza obiectiva, sa vad ce pot exact, astfel incat cariera politica sa fie un succes pentru mine". Chiar daca fostul senator, actual lider PRM, nu a precizat exact care sunt ofertele primite, se speculeaza ca acesta ar urma drumul ales de fostul coleg de partid, Gelil Eserghep. Ori, mai mult, nu este exclusa nici posibilitatea intoarcerii sale la partidul-mama (PSD), pe care l-a parasit la inceputul lui 2004. Motivatia demisiei sale la acel moment a fost pusa pe seama imposibilitatii acceptarii prezentei sale intr-un partid care il are presedinte de organizatie pe actualul primar al Constantei, Radu Mazare. La ora actuala, fiind bine cunoscuta alianta PSD - PC, nu este exclus ca schimbarile din ultimii ani sa-i fi produs o repozitionare a principiilor, astfel incat sa sara in gasca PSD sau PC.

Liderul PRM nu prea vrea sa candideze la parlamentare

Lipsa unor atitudini concretizate in fapte ale celor din PRM vizavi de perspectiva alegerilor parlamentare ar putea fi explicata de aceasta posibila plecare a liderului PRM. "Despre alegeri vom discuta la Congresul partidului, de la inceputul lunii septembrie. Voi vedea care este starea de spirit in judet si daca este cineva interesat sa candideze la parlamentare. Deocamdata nu s-a discutat nimic in acest sens", a mentionat Rahau. Cat despre o eventuala optiune a sa, Rahau este extrem de sceptic: "Sunt reticent in acest sens si voi vedea pana la sfarsitul acestei luni ce voi decide".

Rahau stia de demisia lui Eserghep

In legatura cu plecarea lui Eserghep din breasla PRM-istilor, Rahau sustine ca avea cunostinte despre decizia pe care avea sa o ia in cadrul Comitetului Director, apreciind ca: "este un om mult prea corect pentru a pleca fara a avea o atitudine cum se cuvine". In privinta naturii motivelor care au stat la baza deciziei lui Eserghep, Rahau a evidentiat ca au fost mixte, "sa spunem de principii".

Posibile mutari de organizatii PRM la PC

In ultimele zile a circulat zvonul conform caruia plecarea lui Gelil Eserghep ar putea trage dupa sine transformarea a sute de membri PRM in adepti vehementi ai doctrinei conservatoare. Liderul organizatiei judetene PC, Ion Minca, ne-a declarat ca nu stie nimic despre aceste mutari, dar nu ar fi rau sa coopteze o serie impresionanta de membri sub ocrotirea sa. "Mi-as dori sa vina tot PRM-ul, daca se poate. Inca nu s-a stabilit nimic in acest sens", a precizat Minca. Cat despre discutii oficiale cu noul membru convertit in PC-ist, Minca sustine ca nu au avut loc inca, insa vor fi in perioada urmatoare: "N-am purtat niciun fel de discutii cu Eserghep. Probabil, in urmatoarele zile, avand in vedere ca vom avea si Scoala de Vara in week-end". Dan Rahau sustine ca nu are cunostinte despre aceste plecari, in conditiile in care, in ultimele zile, nu a fost prezent in judet. "Intr-o zi, doua o sa stiu exact despre ce e vorba, am mai fost informat si din alte surse despre acest aspect", a conchis liderul organizatiei judetene PRM Constanta.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii