Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum îşi pierde PDL Constanţa directorii pe care i-a susţinut

ro

02 Sep, 2010 00:00 2852 Marime text
pierderi_pdl_-_eugen_bola.jpgDe la începutul anului, cel puţin cinci directori democrat-liberali au fost înlocuiţi de colegii lor liberali sau pesedişti după ce instanţa i-a repus în drepturi. Pe lista acestora îl amintim pe Gheorghe Balaban (PDL), care a fost înlocuit, la începutul acestui an, de Virgil Lungu (PNL) la conducerea Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu, şi pe Florian Constantin (PDL), care i-a cedat funcţia liberalului Eugen Bola

După ce au rămas cu majoritatea posturilor de directori ocupate de oamenii lor, democrat-liberalii constănţeni văd acum, la moment de mare bilanţ, că încet-încet îşi pierd posturile. Şi asta pentru că partenerii lor din viaţa politică, liberalii sau chiar pesediştii, cei care au ocupat posturile înaintea lor, au obţinut aviz favorabil din partea instanţei, care le-a dat dreptate şi i-a repus în funcţiile pe care le-au ocupat anterior venirii pedeliştilor. 

Văzuţi în această situaţie, fie că le convine sau nu, democrat-liberalii au fost nevoiţi să-şi părăsească funcţia. Primul dintre cei obligaţi să plece de la conducerea unei instituţii care revenea PDL-ului a fost Gheorghe Balaban, care l-a lăsat pe colegul său liberal Virgil Lungu la şefia Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Constanţa. De aceeaşi retragere a avut parte şi Florian Constantin (ITM), care s-a văzut obligat să plece din instituţia pe care a condus-o, după ce Eugen Bola şi-a câştigat şi el funcţia de director în instanţă. Repunerea s-a făcut fără probleme, fără ca vreunul dintre directori să riposteze.

pierderi_pdl_-_virgil_lungu___.jpg

 

La Casa de Pensii Constanţa ne confruntăm cu aceeaşi problemă. La mijlocul lunii mai a.c., Cristina Samoilă (PSD), fosta directoare, şi-a câştigat în instanţă postul pe care îl ocupa până atunci Adiana Rusu (PDL). În urmă cu câteva zile, democrat-liberala a apelat la instanţă pentru a-şi recupera postul pierdut în urmă cu câteva luni din „visteria“ PDL-ului. Tot atunci, fost şefă de la Pensii ne declara că sunt mari şanse să-şi recapete postul, cu atât mai mult cu cât există antecedente de-ale colegilor săi, care, aflaţi în aceeaşi situaţie, au reuşit să-şi recapete fotoliul.  

pierderi_pdl_-_constantin_florian___.jpg

La ghinionul PDL-ului a contribuit şi desfiinţarea CRPC-ului

Şi la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie se pare că postul de director nu mai este deţinut de câteva luni de democrat liberala Lidia Turcu, ci de Stela Curt-Mola, nimeni alta decât fosta soţie a subprefectului judeţului Constanţa, Aidun Curt-Mola. Contactată telefonic, şefa interimară a Oficiului Teritorial pentru IMM-uri a fost foarte rezervată, declarând doar că nu face parte din niciun partid şi că este în instituţie de mai mulţi ani. De parcă nu ar fi fost suficient faptul că atât de mulţi directori democrat-liberali au fost înlăturaţi din posturile pe care le-au deţinut, pedeliştii au mai pierdut, odată cu desfiinţarea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, şi postul de director pe care îl ocupa, până nu demult, democrat-liberalul Mihai Petre. 

La bursa zvonurilor circulă informaţia potrivit căreia şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Elena Buhaiev, ar urma să fie schimbată de la şefia instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DIANA 02 Sep, 2010 20:10 PERFECT DE ACORD CU TYA ASA ESTE A DAT ORALUL CU PLESU EMINENTA CENUSIE A ITM
  • tya 02 Sep, 2010 15:52 nu stiti povestea completa! japita de Florian nu a plecat de tot din ITM Constanta, in loc sa ii ramana subalterne competente in institutie si-a tinut caldut un post de inspector asistent, daca tot nu mai este director adica nimic sa ramana si el in sistem sa ia un ban nemuncit de la stat. un nesimtit, sa ii fie rusineeeeee!!!! pe cat e de mare pe atat e de nesimtit, saracul, nu avea din ce trai