Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean cumpara containere tip birou

ro

03 Sep, 2009 02:47 3180 Marime text

containere_case_modulare_04.jpgPentru cele două birouri mobile achiziţionate pentru a fi depozitate la Hârşova, lângă situl arheologic Carsium, şi la Pantelimon, lângă situl arheologic Ulmetum, autoritatea judeţeană este dispusă să plătească peste 637 milioane de lei vechi, aproximativ 15.200 de euro, fără TVA

Proiectul face parte din Programul Phare CBC 2006 România - Bulgaria.

În data de 28 august a.c, Consiliul Judeţean Constanţa a organizat o licitaţie prin care urmărea găsirea unei societăţi care să furnizeze două containere care să fie folosite drept birouri pentru două situri arheologice aflate în zone îndepărtate din judeţ.

În fond, prin acest proiect, CJC-ul implementează proiectul „Introducerea în Circuitul Turistic a unor Cetăţi Antice Dobrogene", care beneficiază de finanţare din Programul Phare CBC 2006 România - Bulgaria. Potrivit informaţiilor cuprinse în caietul de sarcini, obiectivul principal al proiectului îl constituie sporirea atractivităţii vizitatorilor pentru cetăţi antice din Dobrogea şi din Bulgaria. Practic, cele două spaţii vor fi folosite de către arheologii care se ocupă de cercetare şi documentare în teren la cele două situri.

Containerele, de peste 7.600 de euro fiecare, vor fi dotate cu birouri, scaune pentru birouri, dar şi cu dulapuri. Iar firma care va fi declarată în cele din urmă câştigătoare va trebui să se ocupe şi de serviciile referitoare la montarea containerelor în cele două zone ale judeţului. Proiectul îşi propune să reconstituie virtual aspectului cetăţilor şi să creeze un model tridimensional, care va fi realizat de către o firmă de arhitectură ce va lucra împreună cu arheologi angajaţi în proiect, în cadrul activităţii de documentare. După cum evidenţiază în documentaţia proiectului, durata medie de viaţă a celor două containere care vor fi achiziţionate de autoritatea contractantă trebuie să fie de opt ani. Este stipulat şi faptul că, date fiind condiţiile de izolare, „containerul va avea o carcasă din oţel" şi neapărat un grup sanitar cu chiuvetă, duş şi wc. Pentru containerul amplasat la Hârşova, alimentarea cu energie electrică a containerului se va face prin racordarea la utilităţi, iar pentru cel de la Pantelimon, se va folosi un grup electrogen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 03 Sep, 2009 21:20 Sunt sigura ca si ceilalti locuitori ai orasului Harsova de Constanta sunt incredintati de importanta dezvoltarii zonei turistice prin acest prim pas, facut de C.J.Constanta, pentru care se cuvin numai cuvinte de lauda.