Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 10 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul arhitect-șef al Primăriei Tulcea, din nou în instanță. Filip Raicu contestă raportul ANI la Curtea de Apel Constanța

ro

10 May, 2025 16:33 193 Marime text
  • Este vorba despre același raport ANI în care inspectorii au stabilit că Filip Raicu, în perioada în care ocupa funcția de arhitect-șef al municipiului Tulcea, ar fi semnat și aprobat documente care au generat beneficii materiale pentru firma în care soția sa era asociat.


Filip Raicu, fostul arhitect-șef al Primăriei Tulcea, a revenit în fața instanței, de această dată pentru a contesta din nou raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese administrativ. Dosarul, înregistrat pe 8 mai 2025 pe rolul Curții de Apel Constanța, are numărul 7746/2/2022* și se află în faza de fond, pe secția de contencios administrativ și fiscal.


Este vorba despre același raport ANI în care inspectorii au stabilit că Filip Raicu, în perioada în care ocupa funcția de arhitect-șef al municipiului Tulcea, ar fi semnat și aprobat documente care au generat beneficii materiale pentru firma în care soția sa era asociat. Potrivit ANI, Raicu a încălcat prevederile legii 161/2003 și a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.


Aceasta nu este prima confruntare juridică a fostului funcționar cu Agenția de Integritate. În iunie 2023, tot Curtea de Apel Constanța a respins cererea sa de anulare a raportului ANI, considerând-o nefondată, după ce anterior respinsese și o cerere completatoare ca fiind tardiv formulată. Decizia a fost pronunțată cu drept de recurs, iar dosarul se îndrepta atunci spre Înalta Curte.


Până în acest moment, nu a fost fixat un termen de judecată, iar pe portalul instanțelor nu apar informații suplimentare privind ședințe sau căi de atac.


Cazul rămâne de interes public, mai ales în contextul în care implică posibile fapte de natură penală legate de exercitarea funcțiilor publice și favorizarea unor interese private, într-o perioadă în care autoritățile intensifică eforturile de combatere a corupției administrative.



Rămâne de văzut dacă Filip Raicu va reuși, de această dată, să răstoarne concluziile inspectorilor de integritate.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea pierde procesul cu Agenția de Integritate, a decis Curtea de Apel Constanța (MINUTA)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii