Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce sefi de deconcentrate asteapta repunerea pe functii

ro

25 May, 2010 03:16 2544 Marime text
cap_1.jpgEugen Bola (fost director ITM) şi Dragoş Poteleanu (fost director AJOFM) au înaintat către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deciziile instanţei de judecată şi îşi aşteaptă numirile în funcţii semnate de miniştri, pentru a reveni la posturi. Şi Laurenţiu Marin, fostul şef al DADL Constanţa perseverează, de câteva luni bune, în instanţă, să-şi recupereze scaunul, până acum însă fără izbândă.

După ce Vasile Lungu (Direcţia de Cultură), Cristina Samoilă (Casa de Pensii) şi Camelia Ciobotaru (Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană) au fost repuşi în funcţii în urma deciziilor instanţei, mai mulţi directori liberali din instituţiile deconcentrate constănţene care au fost demişi anul trecut îşi aşteaptă ordinele de numire în funcţiile din care au fost revocaţi.

Declararea ca neconstituţionale a celor două ordonanţe în baza cărora au fost instalaţi ca directori democrat-liberalii, OUG 37/2009 şi OUG 105/2010, le-a creat o mai mare deschidere directorilor liberali care au fost înlăturaţi din fotoliile pe care le-au deţinut până la instalarea guvernării PSD - PDL. Majoritatea liberalilor care au apelat la instanţă pentru a-şi recupera posturile au solicitat nu doar repunerea în funcţie, ci şi plata drepturilor salariale ce li s-ar fi cuvenit în conformitate cu postul din care au fost înlăturaţi, plus daune combinatorii pentru fiecare zi de întârziere a deciziei de reinstalare.

Decizii ale instanţelor, în aşteptare

Chiar dacă unii dintre aceştia au reuşit să revină în funcţii - a se vedea cazul directorului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa, Virgil Lungu, alţii încă mai aşteaptă ori ca instanţa să se pronunţe în favoarea lor, ori numirile de la ministere. Şi Cristina Samoilă a revenit, la sfârşitul săptămânii trecute, în funcţia de director la Casa de Pensii, după ce a câştigat în instanţă postul ocupat până atunci de Adiana Rusu.

De altfel, Virgil Lungu a fost primul care a reuşit să-şi preia postul, în baza unui ordin venit de la minister pe 28 ianuarie a.c. Fotoliul a aparţinut, pentru puţin timp, democrat-liberalului Gheorghe Balaban. Şi Camelia Ciobotaru, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană a atacat în instanţă decizia de revocare, dar după ce i s-a dat câştig de cauză aceasta a demisionat din funcţia pe care a câştigat-o.

Zilele trecute, pentru Eugen Bola, fost director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă, şi pentru Dragoş Poteleanu, fost director al AJOFM, Curtea de Apel Constanţa a emis hotărârile prin care cei doi îşi câştigă dreptul de a reveni în funcţiile pe care le-au avut. La acest moment, foştii directori ai ITM şi AJOFM Constanţa aşteaptă ordinele de numire întrucât deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au fost trimise ministerului de resort încă de acum o săptămână.

Marin vrea cu orice preţ şefia ABADL

 

De altfel, şi Cătălin Grasa, director adjunct asistenţă medicală al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DSPJ) până pe 23 decembrie 2009, a deschis dosar în instanţă pentru recuperarea postului. Dosarul având ca obiect suspendarea actului administrativ s-a încheiat, instanţa dându-i câştig de cauză. Pe de altă parte, pe 9 aprilie, fostul director a deschis un alt dosar având acelaşi obiect, în care, la primul termen, s-a cerut depunerea documentaţiei care a stat la baza emiterii actului administrativ de demitere din funcţie. Noul termen de judecată a fost stabilit pe 31 mai.

Fostul director de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Laurenţiu Marin, insistă în a-şi recupera postul de director pe care îl ocupă în prezent Marian Mitrea. După ce, la începutul anului, i-a fost respinsă cererea de anulare a actului de suspendare din funcţia de director, pe 13 mai, Marin a deschis, la Curtea de Apel Constanţa, un nou dosar privind anularea aceluiaşi act administrativ de revocare din funcţie, în care pârâţi sunt Administraţia Naţională Apele Române şi actualul director Marian Mitrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leo 25 May, 2010 00:04 Ei pot sa astepte ca de pus nu-i pune nimeni. Sau daca ii pune se organizeaza concurs unde se pot prezenta mai multi asa ca......