Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias (PDL) despre comportamentul lui Brătianu (PSD) „Îndeamnă la nerespectarea legii“

ro

30 Sep, 2010 00:00 1031 Marime text

Aflat în mijlocul tinerilor social-democraţi, membri ai filialei judeţene, la alegerile de marţi seară, deputatul Matei Brătianu a fost cel care i-a îndemnat  cel mai vehement pe aceştia să picheteze sediile şi locuinţele parlamentarilor PDL, aşa cum s-a întâmplat în 1992, când sindicaliştii au protestat în faţa caselor politicienilor. Manifestarea sa poate fi pusă pe seama faptului că un asemenea gest i-ar mai spăla ruşinea de acum câteva săptămâni când conducerea PSD de la judeţ i-a adresat calificative nu tocmai potrivite pentru statutul său de deputat social-democrat.

Reacţiile celor care urmau a fi „asediaţi“ nu au întârziat să apară, iar senatorul PDL Mircea Banias şi deputaţii Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă i-au oferit punctul lor de vedere sindicalistului instigator.
Deputatul Constantin Chirilă a fost luat prin surprindere de îndemnul adresat tinerilor de către colegul său de Parlament de la PSD. „Sunt surprins să aud aşa ceva venind de la Matei Brătianu. Dar până la urmă este lider de sindicat (nr. Sindicatul Poşta Română) şi îndemnul de a ieşi în stradă este pentru el un reflex. Oamenii trebuie să înţeleagă că în democraţie puterea poate fi schimbată prin vot. Măsurile drastice pe care le luăm noi nu fac plăcere niciunui partid, dar nu aşa se rezolvă un conflict. Cred că tinerii pesedişti nu vor asculta acest îndemn. Brătianu îşi face campanie şi se foloseşte de nişte jocuri de imagine“, a susţinut Constantin Chirilă.

Aşa cum ne-a declarat liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a fost şi el la rândul lui uimit de ceea ce a susţinut Matei Brătianu, cu atât mai mult cu cât, „cu câteva luni înainte, vroia să vină în PDL“: „Nu sunt de acord cu un astfel de comportament. Nicăieri în lege nu scrie şi nu este permis să se picheteze casele parlamentarilor. Să nu uite că în urmă cu un an era în Guvern, iar acordul cu FMI, pentru ce protestează ei, a fost asumat şi de PSD. Înseamnă că îndeamnă la nerespectarea legii“.
Aceeaşi dezaprobare a comportamentului lui Matei Brătianu, dar şi a celorlalţi pesedişti care i-au instigat pe tinerii social-democraţi la revoltă, a manifestat-o şi deputatul Maria Stavrositu, care i-a transmis colegului său pesedist să nu uite că şi el are copii şi „la un moment dat în viaţă a fost foarte preocupat de misiunea de tată“. „Unde vrea să vină la casele noastre să protesteze? Să-mi agreseze copiii?“.

Am încercat să luăm legătura şi cu celălalt parlamentar, Zanfir Iorguş, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii