Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua „Z“ pentru accesul în Peninsula Constanței. Afaceriștii care s-au alăturat demersului de suspendare a regulamentului

ro

13 Nov, 2021 00:00 1490 Marime text
  • Ironic sau nu, data pentru care a fost amânată pronunțarea în proces coincide cu data ce fusese stabilită de municipalitate pentru a intra în vigoare regulamentul contestat.
  • Judecătorii Tribunalului Constanța, în completul CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Răzvan Pricop, au anunțat că pronunțarea unei soluții se va face astăzi, la ora 14.00.
  • Dosarul are indicativul de instanță 7946/118/2021 și a fost deschis de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele reclamanților SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL.
 
Zi importantă pentru constănțeni astăzi, 15 noiembrie 2021!
 
Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Răzvan Pricop, este așteptat să pronunțe decizia privind suspendarea noului Regulament de acces în Zona Peninsulară a orașului.
 
Ironic sau nu, data pentru care a fost amânată pronunțarea în proces coincide cu data ce fusese stabilită de municipalitate pentru a intra în vigoare regulamentul contestat.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța, în completul CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Răzvan Pricop, au anunțat că pronunțarea unei soluții se va face astăzi, la ora 14.00.
 
Potrivit legislației în vigoare, oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi atacată în recurs, de către oricare din părțile nemulțumite, urmând ca, în acest caz, ultimul cuvânt să revină Curții de Apel Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dezbaterile din sala de judecată privind oportunitatea suspendării regulamentului au avut loc vineri, 12 noiembrie 2021, de la ora 12.00.
 
Dosarul are indicativul de instanță 7946/118/2021 și a fost deschis de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele reclamanților SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL.
 
Ulterior, demersului inițiat de cele trei companii s-au mai alăturat și Hacer & Yasemin SRL, Cabinet de avocat Cristina Laura Andrei, Cabinet de avocat Carpov Oana Mădălina, Unal Co SRL, Lolamola SRL, 77& Madison ADK SRL, Bonton Beach SRL, Simple One SRL, Sicilia Bella SRL și Nutmih Product SRL.
 
S-ar putea formula și cerere de anulare
 
„Procesul tocmai s-a judecat, instanța a rămas în pronunțare pentru data de luni, 15 noiembrie 2021, la ora 14.00. Dezbaterile au durat două ore, s-a administrat proba cu înscrisuri și s-au depus concluzii“, a declarat avocatul Mirela Doicescu pentru ZIUA de Constanța în cursul zilei de vineri.
 
Dezbaterile din sala de judecată au durat aproximativ două ore, deși, inițial, avocații Primăriei Constanța au solicitat amânarea cazului, solicitarea fiind respinsă însă de instanța de judecată.
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului la instanță, avocatul Mirela Doicescu a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că „pe data de 11 octombrie 2021, societățile pe care le reprezint în acest proces au formulat plângeri prealabile și încă nu ni s-a comunicat un răspuns la acestea. Totuși, având în vedere poziția oficială exprimată de Primăria Constanța, potrivit căreia se restricționează accesul auto începând cu data de 1 noiembrie 2021, în contextul aplicării noului regulament, am formulat această cerere de suspendare, în temeiul articolului 14 din Legea Contenciosului administrativ“.
 
Totodată, avocatul a precizat că, deocamdată, nu se va promova acțiunea privind anularea regulamentului, câtă vreme firmele solicitante nu vor primi răspunsul la plângerile prealabile. Termenul în care autoritățile trebuie să răspundă plângerilor prealabile este de 30 de zile.
 
„Dacă nu vom primi răspuns la aceste plângeri, acest lucru ne deschide calea promovării acțiunii în anulare în contencios“, a mai explicat avocatul Mirela Doicescu la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, părțile care se vor declara nemulțumite de hotărârea Tribunalului Constanța vor putea declara recurs, cazul urmând să ajungă la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Noul Regulament pentru Peninsula Constanței, contestat
Ce spune avocatul Mirela Doicescu, reprezentantul reclamanților (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii