Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru mai mulți polițiști care își desfășoară activitatea în Prefectura Constanţa. Ce s-a stabilit în instanță

ro

18 Jul, 2020 00:00 1799 Marime text
  • Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Victorie în instanță la Constanța pentru mai mulți membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne - funcționari publici cu statut special - polițiști - care își desfășoară activitatea în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa!
 
Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanța au decis, în dosarul 3622/3/2019, prin decizia 376/2020 din 26 martie, să admită în parte acţiunea formulată de reclamanţii Andrei-Dragoş Chisăliţă, Cati Dadace, Monica Dinescu, Daniel Florea, Robert Simon Garabet, Florin Ghiţă, Adrian Manea, Camelia Manole, Liliana Militaru, Constantin Ionuţ Mincu, Cristiana Scupra, Monica Elena Şerban, Ioana Tatu, Marius Gabriel Ursoiu - prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa.
 
Pe cale de consecință, Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a fost obligată să recalculeze salariul de bază şi sporurile de care beneficiază reclamanţii la nivelul maxim al funcţiei ocupate în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaţionale, pentru aceeaşi funcţie, grad profesional, gradaţie, în funcţie de vechime, specialitate sau studii, începând cu data de 08.02.2016 şi până la data de 30.06.2017.
 
De asemenea, Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a mai fost obligată la plata către reclamant a diferenţelor de drepturi salariale dintre sumele primite de reclamant şi sumele rezultate în urma recalculării, începând cu data de 08.02.2016 şi până la data de 30.06.2017, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adaugă dobânda legala aferentă, până la data plăţii efective. De precizat că Tribunalul Constanța a respins acţiunea privind drepturile băneşti aferente perioadei 09.04.2015-07.02.2016, ca prescrisă.
 
Decizia judecătorilor a fost contestată de Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
De azi încep înscrierile la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“

Mai mulți polițiști din Constanța au dat în judecată Garda de Coastă! Care sunt solicitările

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii