Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean şi-a lovit partenera cu o ţeavă de metal. A fost emis ordin de protecţie

ro

21 May, 2019 00:00 977 Marime text
Judecătoria Constanţa a emis un ordin de protecţie pentru o femeie din Constanţa, împotriva partenerului său, după ce acesta, pe fondul consumului de alcool, a bătut-o. El a motivat în instanţă că o suspectează pe femeie de infidelitate.
 
Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, reclamanta S.M. a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva pârâtului M. C. prin care să oblige pârâtul la păstrarea unei distanţe minime faţă de ea. În plângerea adresată poliţiei, reclamanta a arătat că în seara zilei de 8.05.2019, în jurul orei 21.00, pârâtul a venit acasă sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind recalcitrant şi cu chef de scandal, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii în zona feţei şi a capului, precum şi cu o ţeavă, în braţul stâng, fiind nevoită să apeleze la poliţie.
 
La interpelarea instanţei, bărbatul a recunoscut că a lovit-o pe reclamantă în seara zilei de 8.05.2019, pe fondul consumului de alcool, motivându-şi gestul prin aceea că o suspectează pe reclamantă că are o relaţie cu altcineva. El a spus că a mai lovit-o şi în trecut, cu aceeaşi motivaţie, însă regretă aceste fapte.
 
Faţă de probatoriul administrat, instanţa constată că pârâtul creează pentru reclamantă o puternică stare de temere referitoare la concretizarea ameninţărilor formulate şi o suferinţă psihică generată de actele de violenţă repetate sub forma ameninţărilor şi injuriilor şi, nu în ultimul rând, chiar o suferinţă fizică. Faţă de afirmaţiile şi comportamentul reclamantei, instanţa a perceput în mod nemijlocit, în şedinţa publică, suferinţă psihică resimţită de aceasta faţă de pârât.
 
În ceea ce priveşte perioada pentru care se va dispune această măsură, instanţa reţine că 6 luni sunt necesare pentru ca pârâtul să conştientizeze starea pe pericol creată asupra reclamantei, să ia măsuri în continuare pentru a-şi revizui comportamentul faţă de aceasta.
 
Astfel, Judecătoria Constanţa a emis ordinul de protecţie pentru o perioadă de 6 luni. Îl obligă pe M.C. la păstrarea unei distanţe minime de 100 metri faţă de reclamantă, faţă de locuinţa acesteia şi faţă de locul de muncă al acesteia.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii