Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Condamnări definitive

ro

17 Dec, 2020 15:51 2252 Marime text
  • Procurorii spun că a fost creat haos generalizat soldat inclusiv cu vătămarea unor persoane și inducerea unei stări de temere în rândul publicului. 

Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă a doi bărbați implicați în scandalul din faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia, din luna august 2019.
 
Unul dintre inculpați a luat un an și patru luni de închisoare. Asta în timp ce al doilea inculpat s-a ales cu șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Cele două pedepse sunt cu suspendare.
 
Decizia Curții de Apel Constanța de azi este definitivă.
 
În sarcina inculpatului care s-a ales cu un an și patru luni de închisoare s-a reținut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuțit cu lamă retractabilă în clubul EGO din stațiunea Mamaia pe care, la ieșirea din club, l-a folosit îndreptându-l amenințător către un grup de persoane adverse, și tot în afara clubului, în același context, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în față unui cetățean, din cauza căruia acesta din urmă a căzut.
 
Ulterior, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul, acțiuni săvârșite în public și care au indus un sentiment de teamă în rândul persoanelor prezente.
 
Detaliat, probatoriul administrat în cauză a relevat că, în dimineața zilei de 16.08.2019, în fața clubului EGO din stațiunea Mamaia a avut loc un conflict între două grupuri de persoane care plecau de la club, motivat de faptul că unul dintre membrii grupărilor o hărțuia pe fosta sa prietenă, ce se afla în compania celeilalte grupări. Asta a dus la un haos generalizat soldat inclusiv cu vătămarea unor persoane și inducerea unei stări de temere în rândul publicului.
 
Cu BMW-ul peste prieten
 
Mai mult, în cadrul conflictului au fost folosite inclusiv arme neletale, deținute în mod neautorizat.
                                
În sarcina inculpatului N. I. S. s-a reținut că, în dimineața zilei de 16.08.2019, a condus autoturismul marca BMW X6, demarând în trombă din fața clubului EGO din stațiunea Mamaia, și din cauza neatenției l-a accidentat pe prietenul său, O. M. G., trecând cu autoturismul peste el, și producându-i astfel leziuni ce au necesitat 100 de zile îngrijiri medicale, după care a fugit de la locul producerii accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Ulterior, șoferul a refuzat solicitarea poliției de supunere la recoltarea de probe biologice în vederea identificării prezenței alcoolului și substanțelor cu efect psihoactiv, în sânge. Mai mult, în sarcina aceluiași inculpat s-a mai reținut că l-a ajutat pe inculpatul S. B. să continue privarea de libertate a persoanei vătămate C. A. B., în sensul că, după ce S. B. a introdus-o cu forța pe persoana vătămată în autoturism, a demarat și a condus autoturismul marca BMW X6 pe ruta stațiunea Mamaia – oraș Ovidiu, iar la solicitarea expresă a persoanei vătămate să oprească pentru a coborî, a refuzat, continuând deplasarea.
 
În sarcina inculpatului S. B. s-a reținut că a introdus-o cu forța pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6, a inițiat și a întreținut un conflict, trăgând, în spațiu public, cu un pistol neletal spre persoanele cu care a intrase în conflict, deținând atât pistolul cu care a tras cât și celălalt pistol care a fost identificat de organele de poliție în autoturismul său fără autorizație și astfel a indus o stare de temere în rândul persoanelor prezente în fața clubului EGO.
 
Cu box-ul la club
 
În sarcina inculpatului M. F. L. s-a reținut că, în noaptea de 15/16.08.2019, în fața clubului EGO din stațiunea Mamaia, prin folosirea de amenințări – cu un box – i-a sustras persoanei vătămate M.G.S. suma de 80 de lei, și, în dimineața zilei 16.08.2019, tot în fața clubului EGO, a introdus-o cu forța pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6. În sarcina inculpatului M. A. G. s-a reținut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuțit în clubul EGO din stațiunea Mamaia și apoi, în dimineața zilei de 16.08.2019, l-a scos la vedere la ieșirea din club, în contextul conflictului sus-amintit, conform procurorilor.
 
De menționat că față de trei inculpați din prezentul dosar, judecătorii au disjuns cercetările specifice. În acest context a fost format un nou dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii