Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:16 14 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima condamnare după bătaia din fața clubului EGO din Mamaia (video)

ro

01 Jul, 2020 00:00 741 Marime text
  • Inculpatul a purtat asupra sa un cuțit cu lamă retractabilă în clubul EGO din stațiunea Mamaia.
  • Mai mult, el a lovit un alt bărbat, dintr-o tabără adversă.

Judecătoria Constanța a decis ieri condamnarea unui tânăr implicat în fața clubului EGO din Mamaia, din luna august 2019.
 
Cel în cauză a luat un an și patru luni de închisoare cu suspndare pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În concret, în sarcina inculpatului s-a reținut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuțit cu lamă retractabilă în clubul EGO din stațiunea Mamaia pe care, la ieșirea din club, l-a folosit îndreptându-l amenințător către un grup de persoane adverse, și tot în afara clubului, în același context, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în față unui cetățean, din cauza căruia acesta din urmă a căzut. Ulterior, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul, acțiuni săvârșite în public și care au indus un sentiment de teamă în rândul persoanelor prezente.
 
Detaliat, probatoriul administrat în cauză a relevat că, în dimineața zilei de 16.08.2019, în fața clubului EGO din stațiunea Mamaia a avut loc un conflict între două grupuri de persoane care plecau de la club, motivat de faptul că unul dintre membrii grupărilor o hărțuia pe fosta sa prietenă, ce se afla în compania celeilalte grupări. Asta a dus la un haos generalizat soldat inclusiv cu vătămarea unor persoane și inducerea unei stări de temere în rândul publicului.
 

Cu BMW-ul peste prieten

 
Mai mult, în cadrul conflictului au fost folosite inclusiv arme neletale, deținute în mod neautorizat.
                                 
În sarcina inculpatului N. I. S. s-a reținut că, în dimineața zilei de 16.08.2019, a condus autoturismul marca BMW X6, demarând în trombă din fața clubului EGO din stațiunea Mamaia, și din cauza neatenției l-a accidentat pe prietenul său, O. M. G., trecând cu autoturismul peste el, și producându-i astfel leziuni ce au necesitat 100 de zile îngrijiri medicale, după care a fugit de la locul producerii accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Ulterior, șoferul a refuzat solicitarea poliției de supunere la recoltarea de probe biologice în vederea identificării prezenței alcoolului și substanțelor cu efect psihoactiv, în sânge. Mai mult, în sarcina aceluiași inculpat s-a mai reținut că l-a ajutat pe inculpatul S. B. să continue privarea de libertate a persoanei vătămate C. A. B., în sensul că, după ce S. B. a introdus-o cu forța pe persoana vătămată în autoturism, a demarat și a condus autoturismul marca BMW X6 pe ruta stațiunea Mamaia – oraș Ovidiu, iar la solicitarea expresă a persoanei vătămate să oprească pentru a coborî, a refuzat, continuând deplasarea.
 
În sarcina inculpatului S. B. s-a reținut că a introdus-o cu forța pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6, a inițiat și a întreținut un conflict, trăgând, în spațiu public, cu un pistol neletal spre persoanele cu care a intrase în conflict, deținând atât pistolul cu care a tras cât și celălalt pistol care a fost identificat de organele de poliție în autoturismul său fără autorizație și astfel a indus o stare de temere în rândul persoanelor prezente în fața clubului EGO.
 

Cu box-ul la club

 
În sarcina inculpatului M. F. L. s-a reținut că, în noaptea de 15/16.08.2019, în fața clubului EGO din stațiunea Mamaia, prin folosirea de amenințări – cu un box – i-a sustras persoanei vătămate M.G.S. suma de 80 de lei, și, în dimineața zilei 16.08.2019, tot în fața clubului EGO, a introdus-o cu forța pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6. În sarcina inculpatului M. A. G. s-a reținut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuțit în clubul EGO din stațiunea Mamaia și apoi, în dimineața zilei de 16.08.2019, l-a scos la vedere la ieșirea din club, în contextul conflictului sus-amintit, conform procurorilor.
 
Trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.Citește și
 
DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de peste peste 31 milioane euro. Cine sunt inculpații și ce s-a întâmplat cu procesul în ultimele 16 luni

Tentativă de omor în Portul Constanța! Prima condamnare

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii