Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:55 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre lasă azi Tribunalul Constanţa pentru Înalta Curte (rechizitorii)

ro

08 Nov, 2016 00:00 1826 Marime text
Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, va continua azi cercetarea judecătorească în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 9.00.
 
Fostul primar al Constanţei nu va fi prezent la acest termen.
 
Motivul? Radu Mazăre are azi un nou termen, al 13-lea, în dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în care este judecat alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Prezenta cauză este judecată de Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa.
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“;
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu;
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut;
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Citeşte şi:

DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 08 Nov, 2016 15:28 CIRC ,mare spectacol ! Qri Mazare este nevinovat ori sunt prea multi cei care vor fi trasi dupa el ....Alfel cum se justifica tergiversarile mistocare ?Aflam macar in urmatorii 26 de ani ?