Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru un nou spital Covid în Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul

ro

10 Nov, 2020 00:00 2249 Marime text
  • Se intenționează transformarea imobilului respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
  • Este vorba despre spațiul situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
  • Judecătoria Constanța va analiza astăzi cererea formulată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
Dosarul deschis de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru spațiul medical din cartierul Medeea va fi analizat astăzi de magistrații Judecătoriei Constanța.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, se intenționează transformarea imobilului respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
 
Părți în proces sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de reclamant, Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL, în calitate de pârâți, iar Unitatea administrativ teritorială Constanța prin Primar este intervenient.
 

Spațiul, obținut în procedura de urgență

 
Amintim că , în aprilie 2020, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o hotărâre judecătorească în procedura de urgență, prin care i se punea la dispoziție spațiul respectiv, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
 
Acum, magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
 
În ce privește procedura de urgență judecată în luna aprilie, amintim că, „în motivarea cererii, reclamantul (nr., Spitalul de Boli Infecțioase) a arătat că, prin adresa nr. (...)/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.
 
Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.
 
Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus din România, SCBI Constanța are nevoie și de acel spațiu, spun reprezentanții instituției medicale, pentru a primi pacienții.
 
Acum, părțile se judecă pe fondul cauzei, pentru a se stabili cui revine spațiul din strada Ion Ionescu de la Brad.
 
Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Sursa foto: Google Maps
 
Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii