Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 40 de percheziţii în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. Ce au descoperit procurorii. Final de anchetă

ro

11 May, 2018 11:54 3746 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a şase persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.  
 
Conform anchetatorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă  că începând cu anul 2017, cei şase inculpaţi, alături de alte persoane, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare,de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (Mun. Constanța, Mun. Medgidia, Orașul Năvodari și Orașul Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (”etnobotanice”) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți.
 
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate  în mai multe locații din orașele menționate așa-zise ”centre” de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17 ianuarie 2018 au fost efectuate un număr de 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime precum şi cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, menționează procurorii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii