Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 16 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauza polițistului acuzat că ar fi protejat un grup de crimă organizată ajunge la Curtea de Apel Constanța

ro

16 Jul, 2025 11:00 325 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Curtea de Apel Constanța a luat o decizie față de măsurile preventive dispuse în cazul polițistului Bădărănescu Alexandru Ionuț, inculpat trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupție și favorizarea unor suspecți din dosare penale.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în ședința publică din 15 iulie 2025, în dosarul cu indicativul 2814/118/2024/a13, instanța a hotărât ca inculpatul să fie rămână sub control judiciar.
 
Decizia este definitivă!
 

 
Bădărănescu este acuzat de favorizarea făptuitorului și divulgarea de informații nedestinate publicității, după ce ar fi transmis date dintr-un dosar penal către persoane cercetate de DIICOT Constanța, printre care Matyaș Ion și Matyaș Gabriel – trimiși în judecată pentru proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.
 
Tot Curtea de Apel Constanța, în cadrul verificării măsurilor preventive, din data de 28.01.2025, i-a impus inculpatului interdicția de a comunica, direct sau indirect, cu martorii din dosar, printre care se numără și un martor cu identitate protejată. Lista include: Matyaș Gabriel, Matyaș Ion, Drăgoi Ionuț, Mergeani George, Mertoi Robert, Ion Florin, Zamicenco Cristian-Constantin și Pintilie Adrian-Vasile.
 
În dosarul de fond, în primă instanță, la Tribunalul Constanța, Bădărănescu Alexandru a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, însă soluția a fost contestată atât de DIICOT, cât și de inculpat. Procurorii DIICOT, care au declarat apel în cauză, susțin că faptele lui Bădărănescu au fost comise cu intenție, în scopul protejării unor persoane vizate de anchete privind infracțiuni grave, cu implicații în rețele de criminalitate organizată.

 
Cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța, care a stabilit ca la data de 25 septembrie 2025 să analizeze contestațiile.
 
Reiterăm că, potrivit legii, toate persoanele cercetate penal beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o hotărâre definitivă a instanței.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Scandal la Constanța Un polițist DIICOT, acuzat că proteja un grup de crimă organizată. Urmează o nouă decizie a Curții de Apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii