Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:29 12 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordonanţa de începere a urmăririi penale în dosarul lui Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“, nulă. Probe excluse

ro

01 Dec, 2017 10:22 1994 Marime text
Judecătoria Constanța a constatat nulitatea ordonanţei de începere a urmăririi penale în dosarul în care Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, a fost trimis în judecată sub acuzația de șantaj.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus excluderea următoarelor probe administrate în mod nelegal: declarația de persoană vătămată Coroma Elena din data de 28.06.2017 și data de 30.06.2017, precum și mai multe declarațiile de martor.
 
Judecătoria Constanța a dispus comunicarea deciziei Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru a comunica dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.
 
Amintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat „trimiterea în judecată a inculpaţilor:
 
  - PAPARI AUREL, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj, prev. și ped. de art. 131 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, rap. la art. 207 alin. 1 și 3 Cod penal, şi
 
  - MUNTEANU IULIANA GABRIELA, cercetată în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la șantaj, prev. și ped. de art. 48 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 131 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, rap. la art. 207 alin. 1 și 3 Cod penal.
  Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că:
 
  La data de 28.06.2017, respectiv 29.06.2017, inculpatul PAPARI AUREL a constrâns-o pe masteranda, persoană vătămată, C.E., din cadrul Universităţii Andrei Şaguna Constanţa, să plătească suma de 500 de lei, reprezentând contravaloarea subînchirierii unui spațiu, aparținând S.C. SSI TOTALDATA S.A., condiționând-o că, dacă nu va face acest lucru, o va împiedica să susțină lucrarea de disertație la Masterul din cadrul Universității ”Andrei Șaguna” – Facultatea de Psihosociologie – Specializarea Psihologie Clinică și Intervenții Psihoterapeutice.    La data de 28.06.2017, respectiv la data de 29.06.2017, inculpata MUNTEANU IULIANA GABRIELA a împiedicat plata taxei, privind susținerea lucrării de disertație de către persoana vătămată C.E., cunoscând că aceasta din urmă a fost condiționată de către inculpatul PAPARI AUREL la plata unui sumei de bani, în cuantum de 500 de lei, nedatorată, către S.S.I TOTALDATA S.A., pentru a susține examenul de disertație la Masterul din cadrul Universității ”Andrei Șaguna” – Facultatea de Psihosociologie – Specializarea Psihologie Clinică și Intervenții Psihoterapeutic“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii