Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul lui George Daniel Papari, trimis în judecată de DNA Constanța (DOCUMENT)

ro

06 Apr, 2022 00:00 2398 Marime text
 
  • Potrivit DNA, s-a reținut, în esență, că George-Daniel Papari, în calitate de director al Administrației Naționale „Apele Române” – Direcția Apelor DobrogeaLitoral (ABADL), ar fi favorizat SC Mioriţa 2001 SA, administrată la acea dată de tatăl său Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, în cadrul procedurii de închiriere a unor sectoare de plajă, în speță sub-sectorul nr. 19, Mamaia V, situat în Mamaia.
 
Curtea de Apel Constanța a dat undă verde pentru începerea procesului în care George Daniel Papari, fost director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța!
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Damian Marius Mitea și Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța.
 
George Daniel Papari este suspectat de luare de mită.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.

Potrivit DNA, s-a reținut, în esență, că George-Daniel Papari, în calitate de director al Administrației Naționale „Apele Române” – Direcția Apelor DobrogeaLitoral (ABADL), ar fi favorizat SC Mioriţa 2001 SA, administrată la acea dată de tatăl său Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, în cadrul procedurii de închiriere a unor sectoare de plajă, în speță sub-sectorul nr. 19, Mamaia V, situat în Mamaia.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
În perioada februarie - aprilie 2016, inculpatul Papari George Daniel, în calitatea meționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) și ar fi acceptat promisiunea acestuia de a încheia un contract de asociere sau închiriere cu una dintre firmele unei persoane (prieten de-al inculpatului), demersul având ca scop câștigarea, de către aceasta din urmă, a unei licitații care privea închirierea unui sector de plajă.
 
În același context, inculpatul s-ar fi angajat față de martor ca, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună constituirea unui nou sector de plajă (anterior utilizat de către A.B.A.D.L. ca și culoar pentru a asigura accesul utilajelor pe plajă), scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către omul de afaceri.
 
Maria-Otilia Antonaru, director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, suspectată de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, Duhair Marwan, administrator al unei societăți comerciale, bănuit de: trafic de influență, deturnare a licitațiilor publice și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și Ioana-Roxana Craioveanu, manager la o societate comercială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, au primit calsare de la DNA
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Rechizitoriu pentru Papari! (Document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii