Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin de protecţie faţă de fostul soţ, cu care o femeie locuieşte în aceeaşi casă din Lumina. Ce distanţă trebuie să păstreze între ei

ro

02 May, 2019 00:00 1691 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a aflat spre soluţionare cauza civilă având ca obiect ordin de protecţie, formulată de reclamanta R.M.A., cu domiciliul în localitatea Lumina, în contradictoriu cu pârâtul H. D., cu domiciliul tot în localitatea Lumina. De altfel, cei doi locuiesc sub acelaşi acoperiş, chiar dacă au divorţat, însă instanţa a decis ca să emită ordinul de protecţie la data de 25 aprilie, pentru o perioadă de 3 luni. Bărbatul nu are voie să se apropie de fosta soţie, chiar dacă cei doi locuiesc împreună.
 
Interpelată în privinţa relaţiei pe care o are cu fostul ei soţ ei, reclamanta precizează că nu există relaţii între ei. De asemenea, pârâtul arată că nu are o relaţie de familie cu reclamanta.
 
În ceea ce priveşte motivul de nemulţumire, având în vedere că sunt despărţiţi deja, pârâtul arată că nu are niciun motiv şi că totul pleacă de la reclamantă. Totodată, precizează că a fost de acord cu reclamanta când aceasta a dorit să divorţeze, s-a prezentat şi a semnat actele, poate a spus ceva la supărare, dar susţine că nu a ameninţat-o niciodată cu moartea.
 
Martora L.F.F. a declarat că în data de 19.04.2019, în jurul orei 22.00, a fost sunată de S.O., care i-a zis că la domiciliul ei se află reclamanta şi aceasta din urmă a fost sunată de H.D., care i-a spus că va veni peste ele în casă. O. i-a zis că îi este frică întrucât nici soţul său nu este acasă. Martora a arătat că a ieşit pe stradă si l-a văzut pe M., astfel cum mai este cunoscut pârâtul, care era în stare de ebrietate, îmbrăcat în pijamale şi halat de baie. După ce a ieşit martora la stradă, a ieşit şi A. Martora a încercat să stea de vorbă cu pârâtul, dar nu a reuşit, deoarece acesta era foarte recalcitrant, îi adresa cuvinte foarte jignitoare A. o înjura, îi spunea că o omoară dacă nu vine acasă, cu toate că ei sunt divorţaţi, îi reproşa faptul că a plecat de acasă. A încercat să stea de vorbă cu el, dar nu a reuşit, până când a venit poliţia la faţa locului. Abia atunci s-a potolit. Martora a precizat că până să vină poliţia la faţa locului, M. a încercat să o lovească pe A., dar l-a ţinut ea.
 
Instanţa a admis cererea de emitere a unui ordin de protecţie formulată de reclamanta R. M.A., în contradictoriu cu pârâtul  H. D. Interzice pârâtului să se apropie la mai puţin de 5 m de reclamantă, de locul de muncă al acesteia şi orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta, cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a ambelor părţi în faţa unor instanţe de judecată sau a altor instituţii şi autorităţi publice şi a situaţiilor care impun luarea unor măsuri cu privire la minori.
 
Interzice pârâtului orice contact cu reclamanta, în interiorul locuinţei, cu excepţia celui strict necesar pentru folosinţa părţilor comune din locuinţă. Măsurile de protecţie sunt valabile timp de 3 luni de la pronunţare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii