Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Tribunalul Constanța Trei bărbați, arestați la domiciliu în dosarul lui Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie

ro

01 Sep, 2020 15:47 1411 Marime text
  • Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța

Azi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 august 2020, față de „inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, șef al Poliției Eforie, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu“.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța.
 
Doi din cei trei arestați la domiciliu sunt din din municipiul Caracal, județul Olt. Asta în timp ce cel de al treilea inculpat este din Techirghiol, județ Constanța.
 
Iată decizia oficială a judecătorilor privind arestarea la domiciliu a celor trei persoane:
 
Solutia pe scurt: În baza art.219 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 4 lit.d C.p.p., art.218 C. proc. pen. şi art.223 alin.2 C. proc. pen., Admite propunerea de arest la domiciliu formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA-ST Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr.48/P/2019 de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpaţii U.Ș., D.G.R.V. şi D.R.R. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii, pentru o durată de 30 zile. Impune inculpatului U.Ș. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din oraşul Techirghiol, jud.Constanţa, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(1) C. proc. pen. impune inculpatului D.G.R.V. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din mun. Caracal, jud.Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(1) C. proc. pen. impune inculpatului D.R.R. obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din mun. Caracal, jud.Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, cei trei inculpaţi au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice între ei cei trei inculpaţi din prezenta cauza. În baza art.221 alin.9 C.p.p. desemnează ca organ de supraveghere a executării măsurii arestului la domiciliu secţia de poliţie în a cărei rază teritorială se află domiciliul unde execută măsura arestului la domiciliu fiecare dintre cei trei inculpaţi.
 
Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Respinge cererea de luare a măsurii controlului judiciar formulată prin apărători de cei trei inculpaţi. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie de la pronunţare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii