Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

ro

02 Oct, 2021 00:00 2799 Marime text

 
  • Comisarul-șef Coteanu a fost unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța, mandatul său în fruntea Poliției Eforie fiind de aproximativ 15 ani.
 
  • Într-o cauză disjunsă din dosarul penal al comisarului șef Coteanu, Vasile Marcel Iftimie, fostul șef al Poliției Locale Eforie, a primit şase luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei închisorii sub supraveghere pe un termen de doi ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
 
  • Vasile Marcel Iftimie a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Vineri, 01 octombrie 2021, la Tribunalul Constanța a avut loc primul termen în ședință publică în dosarul în care comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost trimis în judecată de DNA Constanța.
 
Comisarul-șef Coteanu a fost unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța, mandatul său în fruntea Poliției Eforie fiind de aproximativ 15 ani.
 
La termenul de vineri, instanța a amânat cauza pentru 29 octombrie 2021, în vederea discutării cererii de probatorii formulată de către Coteanu, precum şi audierea martorului Ştefan Ungureanu.
 
Dosarul este judecat de completul de judecată prezidat de Vlad Andrei Ardeleanu, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
1. În perioada august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în 17 rânduri, de la o persoană, câte 600 lei/zi (în total 10.200 lei), pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.
 
Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.
 

2. În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat lui Iftimie Vasile Marcel, în perioada respectivă șeful Poliției Locale Eforie, să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.
 
3. Într-un context asemănător, în perioada 10-14 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, în aceeași calitate, nu ar fi sesizat de îndată organul de urmărire penală competent, pentru o infracțiune de dare de mită („atenție” în valoare de 200 lei). Banii ar fi fost destinați agentului constatator Iftimie Vasile Marcel pentru ca persoana care ar fi oferit cei 200 de lei să nu răspundă contravențional. Inculpatul a preferat să restituie persoanei respective banii remiși.
 
4. În luna iulie 2019, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi ajutat o persoană să evite răspunderea penală pentru o infracțiune de conducere fără permis, prin neînregistrarea, în evidența cauzelor penale, a procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante.
 
Anterior, în perioada 30 septembrie – 21 octombrie 2020, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru persoane, printre care și Iftimie Vasile Marcel.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
„Să moară familia mea! Tu ești băiat bun și eu cu tine“ Interceptări din dosarul polițistului din Valu lui Traian. A refuzat 800 de euro mită!
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii