Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornel Gabriel Coteanu Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată într-un alt dosar! (DOCUMENT)

ro

02 Jun, 2023 00:00 2622 Marime text
 
 
  • Prezentul dosar este disjuns din cauza instrumentată de DNA Constanța, cauză în care Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost deferit justiției în 2021.
  • Comisarul-șef Coteanu a fost unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța, mandatul său în fruntea Poliției Eforie fiind de aproximativ 15 ani.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Judecătoria Constanța va stabili în perioada imediat următoare primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, în prezent pensionat!  Prezentul dosar este disjuns din cauza instrumentată de DNA Constanța, cauză în care Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost deferit justiției în 2021.
 

Potrivit rechizitoriului, ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente, Coteanu Gabriel Cornel este acuzat că, „la data de 25.07.2019, în calitate de comandant al Poliției stațiunii Eforie, după ce i-a solicitat agentului de poliție (...) să îi înmâneze procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind depistarea în cursul aceleiași zile a numitului (...) conducând un moped pe drumurile publice fără permis de conducere, a reținut înscrisul menționat, fără a-l înregistra în evidențele unității în vederea constituirii unui dosar penal vizavi de situația de fapt amintită, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a făptuitorului întrunește elementele cosntitutive ale infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri“.

 

„Referitor la modalitatea alternativă a elementului material al infracțiunii, aceasta constă în reținerea înscrisului, împrejurare care rezultă în mod implicit din neconstituirea unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere fără permis constatată“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.

 
Așa cum arătam și mai sus, prezentul dosar este disjuns din cauza instrumentată de DNA Constanța, cauză în care Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost deferit justiției în 2021.
 
Potrivit pna.ro, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

1. În perioada august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în 17 rânduri, de la o persoană, câte 600 lei/zi (în total 10.200 lei), pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.
 
Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.
 
2. În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat lui Iftimie Vasile Marcel, în perioada respectivă șeful Poliției Locale Eforie, să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.
 
3. Într-un context asemănător, în perioada 10-14 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, în aceeași calitate, nu ar fi sesizat de îndată organul de urmărire penală competent, pentru o infracțiune de dare de mită (“atenție” în valoare de 200 lei). Banii ar fi fost destinați agentului constatator Iftimie Vasile Marcel pentru ca persoana care ar fi oferit cei 200 de lei să nu răspundă contravențional. Inculpatul a preferat să restituie persoanei respective banii remiși.
 
4. În luna iulie 2019, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi ajutat o persoană să evite răspunderea penală pentru o infracțiune de conducere fără permis, prin neînregistrarea, în evidența cauzelor penale, a procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante.
 


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 20 iunie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident mortal în Mamaia, în zona hotelului Iaki! Ce au surprins camerele de supraveghere. Starea de pericol, generată de pieton. Șofer condamnat
 
A fost închisă parcarea din zona Gării din Constanța! (FOTO+VIDEO)
 
Preotul Stelian Florin Dabija, de la Biserica Albă, din Constanța, condamnat definitiv pentru ucidere din culpă
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii