Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

ro

19 Jul, 2021 00:00 6337 Marime text
 
  • În iunie 2020, Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a anunțat „facilități fiscale pentru mediul economic și scăderi de venituri pentru funcționarii publici“.
 
  • „Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea veniturile, pentru că voi lua o serie de măsuri: Sporul de 15% se suspendă, Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020, Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni, Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă“, a mai spus atunci Făgădău. 

Dosarul în care peste 120 de polițiști locali din cadrul Direcției Generale a Poliției Locală Constanța au chemat în instanță Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa, solicitând diverse drepturi salariale și au pierdut în primă instanță, a ajuns la Curtea de Apel Constanța! Reclamanții sunt funcționari publici, polițiști locali, aflați în raport de serviciu cu UAT Municipiul Constanta și în același timp, sunt membrii ai Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanta.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.
 
De precizat că acest proces a fost soluționat și de judecătorii Tribunalului Constanța, prin respingerea acțiunii.
 
Cei peste 120 de polițiști locali cer judecătorilor următoarele:
 
1) să constate nulitatea Actului adițional nr.1/19.06.2020 la Acordul colectiv de munca nr.239/din 09.12.2019;
 
2) să dispună obligarea pârâtului UAT Municipiul Constanta, prin Primar, la acordarea drepturilor bănești în legătura cu care s-a dispus suspendarea acordării lor prin actul a cărui nulitate se solicita, începând cu luna iulie 2020 la zi și în continuare, până la modificarea actelor normative care prevăd aceste drepturi;
 
3) să dispună obligarea pârâtului UAT Municipiul Constanta, prin Primar, la reluarea cursurilor/programelor de formare profesională, precum și la promovarea in grade/clase a celor care îndeplinesc condițiile în acest sens;
 
4) să dispună obligarea pârâtului de a acorda cheltuielile cu voucherele de vacanță, începând cu data de 01.07.2020;
 
5) S-a solicitat a se dispune si obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată.
 
În motivarea actiunii se arată că reclamanții sunt funcționari publici, polițiști locali, aflați în raport de serviciu cu UAT Municipiul Constanta și în același timp, sunt membrii ai Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanta.
 
Legal citat, pârâtul UAT Municipiul Constanta, prin Primar, a formulat și depus întâmpinare prin care s-a solicitat instanței a dispune respingerea acțiunii promovată de către reclamanți, ca neîntemeiată.
 
Sursa: rolii.ro

 
Pârâți și reclamanți
 
Potrivit datelor oficiale, în dosarul 5717/118/2020, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa și Sindicatul Liber al Salariaţiolor din Administraţia Publică Constanţa sunt pârâți.
 
Mai departe, conform portalului instanțelor de judecată, lista reclamanților este deschisă de Nicolae Andrei Cărăzeanu și continuată de Andrei Emilian Radulescu, Alexandru Cara-Dima, Elena Luca, Valentin Scanghel, Gheorghe Popescu, Mihai Caramihai, Vasile Apetroae, Ioan Marian Tudor, Lavinia Ene, Andrei Lixandru, Mihai Duța, Daniela Mihalcea, Ionuţ Silviu Ciocoi, Ionuţ Pojar, Valentin Oprica, Robert Cristian Dragan, Bianca Cristina Şerban.
 
În continuare, pe lista reclamanților se mai află Şerban Sorin-Marius, Butucea Gheorghe, Jianu Anamaria, Costea Ionuţ, Otreanu Viorel, Vlahbei George, Soare Georgiana, Antonov Andreea, Olga Aurelian, Teișan Cristian, Cocheș Viorica-Ionela , Sali Manuela Florina, Carp Liliana Vasilica , Glodeanu Oana Maria, Craciun Nicușor, Coteanu Cosmin, Coteanu Oana Roxana, Anagnoste Daniel, Anghel Nicoleta Elena, Bellu Daniel, Gâlcă Andrei, Fluerașu Vasile Mihai, Opreanu Alina Mihaela, Iosif Camelia , Oprea Cristian, Avram Florin, Buriu Radel, Şerban Marian, Sima Sorin, Bonțoi Florina, Ciolpan Daniel, Oglan Marian, Buciu Florentina, Anastase Adrian-Paul, Nae Ionel, Gheorghiaș Marian, Leu Florian Daniel, Alexandru Laurențiu, Vasile Andreea Florentina și Minea Alexandru-Viorel.
 
Reclamanți mai sunt: Marga Marius, Bogdan Lacramioara, Dumitrof Carmen, Frangu Iani, Mina Andreea-Daniela, Rusu Ana-Maria, Arsenie Gheorghe, Rusu Dumitru, Dinu Bianca Ximena, Stancu Alexandru, Maxim Iulian, Mutiș Cristian, Albei Eduard, Oprea Constantin, Zica Cristian, Iofcea Carmen Iuliana, Roibu Aura –Elena, Ovezea Nicoleta Amelia, Stoianof Sebastian Florin, Petre Alina Diana, Fâcea Zoiţa, Marin Florentina, Sârbu Oana-Daniela, Dobre Carlos Gabriel, Barbatu Geo, Cristea Daniel, Apaz Ervin, Brezeanu Daniela, Manole Florin, Saulea Mircea Florin, Bechir Narcis, Cabuz Monica, Fudulia Mirela, Blanaru Eugen , Rachita Marius, Rachita Costin, Tudorica Iulian, Popa Luminița Carmen, Malciu Iulian Adrian, Sima Adrian, Colceag Marian, Robaciu Madalina, Ibraim Beynur, Pulbere Andrei Marian , Mercaș Ionuţ, Stamate Simona, Ghiocel Lavinia, Onu Stefan Lucian, Bumbacel Nicolae Mihai, Niculae Alexandru Florin, Bunescu Eduard Daniel, Galațeanu Dănuț Iulian, Damcaliu Cristian, Israil Cosmin – Madalin, Toma Dănuț, Enache Gabriel, Ariton Laurentiu, Urse Ana-Maria, Stoian Luiza-Elena, Ciuperca Gabriela, Costea Remus-Mihail, Cutumisu Vasilica, Fimin Elena, Șuțu Valentin și Udera Anca.
 
„Scăderi de venituri pentru funcționarii publici“ 
 
Amintim că, în iunie 2020, Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a anunțat „facilități fiscale pentru mediul economic și scăderi de venituri pentru funcționarii publici“.
 
„Am convocat Consiliul local municipal într-o ședință ordinară în ultima zi a lunii iunie, pentru că trăim un an dificil în care se schimbă prioritățile și se reașază bugetele. Cheltuielile nostre au crescut anul acesta, am alocat sume importante Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cel care a fost în linia întâi în lupta contra COVID-19, iar colegii noștri de acolo au avut rezultate remarcabile. Probabil că ați auzit aproape zilnic că greutatea acestei crize a stat doar pe umerii sectorului privat. În realitate, lucrurile nu stau așa, iar cei din echipa mea au fost acolo zi și noapte, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă și au asigurat servicii publice de calitate litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“, a mai spus atunci Decebal Făgădău.
 
Nu mai angajăm pe nimeni
 
„Vin acum în fața dumneavoastră cu vești bune pentru operatorii economici din municipiul Constanța și vești proaste pentru colegii mei, funcționarii publici din aparatul meu de specialitate. Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea veniturile, pentru că voi lua o serie de măsuri: Sporul de 15% se suspendă, Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020, Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni, Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă; Suspendăm cursurile pentru formarea profesională. Întregul buget dedicat acestora va fi mutat în economii; Nu vom mai acorda bonificații persoanelor care lucrau cu fonduri europene și, în acest fel, 2 milioane de lei vor merge tot în economii“, a mai anunțat fostul edil al municipiului Constanța.
 
„O echilibrare firească“
 
„Sper ca aceste vești, proaste pentru colegii mei din sectorul public dar bune pentru operatorii constănțeni, să fie privite ca pe o echilibrare firească a unui demers comun de repornire a economiei orașului nostru“, a conchis Decebal Făgădău.
 
Urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel Constanța să stabilească primul termen în prezenta cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Făgădău, în iunie 2020 – „Dragi colegi, vă vor scădea veniturile“
Peste 120 de angajați ai Primăriei Constanța își caută dreptatea la Tribunal

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii