Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la CSM Ce judecători din Constanța s-au înscris la concursul pentru Curtea Supremă (DOCUMENT)

ro

23 Dec, 2022 00:00 2110 Marime text
Magistratul Mihail Stănescu-Sas, în timpul mandatului de președinte al Judecătoriei Constanța
  • În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu cei 33 de judecători de la curțile de apel din țară ale căror candidaturi au fost admise.
Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele finale după verificarea îndeplinirii de către magistrați a condițiilor pentru participare la concursul pentru Curtea Supremă!
 
Potrivit datelor oficiale, printre judecătorii care își doresc avansarea la Înalta Curte de Casație și Justiție se numără și vicepreședintele Curții de Apel Constanța, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu.
 
Vicepreședintele s-a înscris pentru un post la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței supreme, candidatura sa fiind admisă de comisia de examen.
 
Totodată, și magistratul Mihail Stănescu Sas, fostul președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Curții de Apel Constanța, Secția I Civilă, s-a înscris în concurs.
 
Judecătorul candidează la Curtea Supremă tot pentru un post în cadrul Secției I Civile.
 
Nu în ultimul rând, magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, s-a înscris la concursul pentru Curtea Supremă, tot pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
Candidaturile celor trei judecători constănțeni au fost admise, așa încât aceștia urmează acum să susțină probele de concurs.
 
Concret, judecătorii urmează acum să fie evaluați în baza a 30 de lucrări ce vor fi selectate de către comisia de examinare, iar, ulterior, vor susține interviul în fața Secției pentru Judecători a CSM.
 
În total, sunt 15 posturi vacante la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru care s-a organizat concursul, patru fiind la Secția I Civilă, cinci la Contencios administrativ și fiscal și șase la Secția Penală.
 
Concursul constă într-o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora și un interviu susținut în fața Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Potrivit Calendarului estimativ al desfășurării examenului, în perioada 6 februarie – 6 martie 2023 vor avea loc evaluarea lucrărilor candidaților, publicarea rezultatelor evaluării și a rapoartelor comisiilor de evaluare.
 
Desfășurarea interviului la CSM este programată după data de 15 martie 2023, ulterior urmând să se publice și rezultatele finale ale concursului.
 
În total, sunt 14 candidaturi admise în toată țara pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal, alte nouă candidaturi sunt pentru Secția I Civilă și zece sunt pentru Secția Penală.
 
Astfel, sunt 33 de judecători din țară ale căror candidaturi au fost admise în această etapă, alți doi judecători hotărând anterior să se retragă din concurs.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu cei 33 de judecători de la curțile de apel din țară ale căror candidaturi au fost admise.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce judecători din Constanța au promovat examenul de grad. Notele obținute (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii