Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment decisiv! Cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, analizat azi de Tribunalul Constanța în ședință secretă

ro

18 May, 2020 00:00 2742 Marime text

Magistrații de la Tribunalul Constanța vor analiza azi legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța privind cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia! Judecătorii vor analiza azi administrarea probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în acest dosar și  ar putea dispune începerea judecății cauzei. Nu este de omis faptul că tot în cadrul acestei proceduri, judecătorii de la Tribunalul Constanța ar putea retrimite dosarul la unitatea de parchet emitentă pentru reluarea ori completarea urmării penale, în cazul în care se va constat că rechizitoriul nu a fost regulamentar întocmit. Ședința de azi este secretă (fără public), conform legislației în vigoare.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Cel acuzat de moartea lui Andrei este un tânăr, Daniel S., de 15 ani, tot din Mangalia, și se află în prezent în sare de arest la domiciliu.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 
În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.
 
La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună
cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute.
 
Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care
fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin
Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei. În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie. Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.
 
Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut
victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l
lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ. Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea
primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au
deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor.
 
Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.
 
 
Citește și:
 
Filmul tragediei de la Mangalia! Rechizitoriu după moartea lui Andrei. Detalii știute până azi doar de anchetatori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii